Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simionescu nu vede fezabilă soluţia înfiinţării de economate

a declarat edilul-şef, în cadrul unei conferinţe de presă * pe data de 27 iulie, Guvernul a adoptat "Coşul de solidaritate", prin care fiecare bătrân să primească alimente la preţ de producător

Propunerea UNPR-ului de redeschidere a unor economate a intrat în colimatorul preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului este sceptic în faţa unei asemenea idei şi susţine că pensionarul de rând ar trebui să se mulţumească doar cu o indexare a pensiilor. Mai mult, Băsescu consideră că această propunere, care, pe lângă UDMR şi UNPR, a primit şi suportul multor politicieni ai PDL, nu este altceva decât o măsură populistă, un praf în ochii electoratului şi că ameninţă şansele României de a ieşi din recesiune.
"Dacă ne gândim să intrăm în populisme, România ratează şi ne va costa mai scump decât ne-a costat să ieşim din această recesiune. Nu vedeţi declaraţiile politicienilor, care deschid economate, măresc salariile fără să spună că avem 14,2 miliarde de împrumutat pentru fondul de pensii? Aceşti politicieni mint. Dacă ne întoarcem în situaţia de a împrumuta mai mult decât am împrumutat, va fi mult mai rău decât a fost trecerea prin această criză (...) Cred că pensionarii ar fi fost mai mulţumiţi cu o indexare (...) Ce mi-aş dori ca iniţiativa asta să fie una reală, nu electorală", a comentat Traian Băsescu pentru Radio România Actualităţi.

Simionescu: "Eu nu cred că această formulă este una fezabilă"

Subiectul înfiinţării economatelor şi-a făcut loc şi în cadrul ultimei conferinţe de presă susţinute de primarul Aurel Simionescu. Întrebat de jurnalişti cum vede ideea economatelor, edilul-şef a explicat că, din punctul lui de vedere, nu i se pare o soluţie fezabilă de ajutorare a pensionarilor, adăugând că mai degrabă agreează o formulă de ajutor financiar.
"Eu nu cred că această formulă este una fezabilă, din mai multe puncte de vedere. Este adevărat că se simte nevoia unui sprijin pentru persoanele cu venituri scăzute, dar decât să facem o formulă de economat, eu cred că ar trebui să găsim formula prin care acestor oameni să li se dea, la pensie, dacă este vorba de pensionari, o anumită sumă pe care să şi-o utilizeze. Altfel va trebui să lucrăm cu cartelă, cu o limitare a cantităţii. De pildă, pentru unii, să zicem, produsul necesar este laptele, iar pentru altul poate fi carnea şi va fi greu de diferenţiat care vor avea prioritate. Nu putem să facem unul, două, trei economate în oraş. Să presupunem că le facem şi dacă facem un economat în centru, ce vom face, vor trebui să vină cei din Brăiliţa tocmai acolo sau Radu Negru... Deci, oamenii s-au obişnuit să se ducă la magazinele care le sunt cel mai aproape, căci sunt mulţi oameni bătrâni, mulţi oameni bolnavi cărora le va fi greu să se ducă pe la două, trei economate din acestea, presupunând că ele vor fi făcute", a comentat Simionescu.
Reamintim că, pe data de 27 iulie, Guvernul a adoptat "Coşul de solidaritate", prin care fiecare bătrân să primească alimente la preţ de producător.
Categorie articol: 

Comentarii