Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Simionescu, cu sprijinul PNL, nu are de ce să îşi facă probleme nici dacă vine Băsescu să candideze aici"

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a ţinut să clarifice unele situaţii legate de ultimele evenimente din viaţa politică brăileană, care au stârnit destul de multe comentarii. Astfel, Boboc a vorbit despre sondajul de opinie realizat de PNL, care a dus la nominalizarea candidaţilor USL la alegeri, dar şi despre modul în care va aborda PNL alegerile în judeţ.
Referitor la subiectul sondajului de opinie, liderul liberalilor brăileni a explicat că deşi cifrele arată foarte bine pentru USL, nu se poate abţine să nu simtă un regret pentru procentul înregistrat de PNL, fiind surprins şi de faptul că procentul înregistrat de PSD este mai mic decât cel previzionat. "La nivelul judeţului Brăila, USL a obţinut per total 65%. PDL-ul nu contează, iar ceilalţi nu există. PSD este primul partid din Brăila cu 38- 39%, urmat de PNL cu 23%. Astea sunt cifrele rotunjite. În ceea ce priveşte candidatul pentru Primărie din partea USL (PSD-istul Aurel Simionescu - n.r.), cu sprijinul PNL, în această construcţie, nu are de ce să îşi facă probleme nici dacă vine Băsescu să candideze aici sau orice vedetă de la televizor. La CJ nu stăm rău, în sensul în care candidatul USL (PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu - n.r.), aşa cum a fost el desemnat azi, e la 38%, iar următorul de la PDL e pe undeva la 10. Zic că nu stăm rău pentru că scorul, pentru mine, nu e îmbucurător, şi zic eu că sunt acolo nişte mici riscuri pe care trebuie să le eliminăm", a comentat Boboc.
Legat de subiectul procentului obţinut de PNL, liberalul a declarat că este dezamăgit de faptul că nu va avea satisfacţia să vadă la aceste alegeri PNL Brăila la 30%, însă spune că nici aceste rezultate nu sunt de lepădat: "În ultimii ani, PNL s-a zbătut la 18 - 19%. Am avut şi 15%, am avut şi 12% la europarlamentare. Deşi e o îmbunătăţire, acel 23% pentru noi e mic. Dar în politică nici salturile mari nu sunt bune. Noi vrem să creştem încet şi sănătos, cu oameni pe care să ne bazăm, şi nu pe promisiuni aiurea. M-a surprins un pic procentul PSD, mă aşteptam să fie un pic mai mare. Dar PSD de mult nu mai e la 60%. Însă 38% a fost surprinzător, pentru că au şi primar, şi preşedinte CJ în funcţie".

"Obiectivul e să mărim numărul de primării la 15"

În ce priveşte candidaturile pentru comunele din judeţ, liberalul a ţinut să precizeze că PNL şi-a stabilit ca ţel obţinerea a 15 primării, faţă de 9, câte deţine acum. Preşedintele PNL Brăila a insistat, însă, pe faptul că asta nu înseamnă că PNL şi-a împărţit cu PSD-ul cele 43 de comune din judeţ şi nici că s-a stabilit vreo strategie de genul "candidatură pe liste separate sau pe liste comune" şi nici de genul "primar PSD - vice PNL" sau invers. Tot ceea ce Boboc a explicat a fost faptul că PNL şi-a stabilit să câştige primari în 15 comune şi că nu ştie ce "target" şi-au stabilit colegii de uniune. Totodată, liderul liberalilor brăileni a dorit să lămurească şi problema primarului de la Chiscani, pe care UNPR l-a anunţat ca şi candidat din partea acestei formaţiuni la alegerile din 2012. "PNL nu cedează primării, dimpotrivă, obiectivul e să mărim numărul de primării, undeva la 15. Aşadar, diferitele speculaţii că cedăm noi primării, gen Chiscani, sunt doar păreri ale unora. Referitor la primarul din Chiscani, poate e pentru unii un tip mai .... special, dar e un om preocupat de administraţie. El este mai direct. Chiar şi nouă ne-a zis că, pentru el, politica nu e prima pe listă. Însă, dincolo de partid, am o relaţie de amiciţie cu dr. Crăciun, de ani de zile, aşa că, în privinţa Chiscaniului, vă rog să fiţi liniştiţi", a adăugat Boboc. Acesta a mai subliniat faptul că tot ce a stabilit până acum cu partenerii din USL a fost ca fiecare comună să fie analizată în parte şi să se ia o decizie în privinţa candidaturilor doar la modul acesta: "Sunt oameni şi în PSD, şi în PNL, şi în PC care au muncit şi nu au plecat din partid la greu. Acum nu poţi să le dai cu piciorul. Aşa că am decis, împreună cu ceilalţi parteneri, să luăm la analizat fiecare comună în parte. Obiectivul mare este ca USL să ia tot, evident, dar preocuparea noastră este şi de a nu ne pierde oamenii. Aşadar, fiecare partid îşi va calcula cât mai bine ce riscă. Nu am stabilit nimic de genul că mergem împreună sau separat, ci va exista o analiză punctuală pe fiecare localitate şi numai cu cifrele pe masă vom decide ce facem acolo".
Categorie articol: 

Comentarii