Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simi, pe cai din ce in ce mai mari

Citind ziarele, ai impresia ca singurul om care munceste in Braila asta este primarul Aurel Simionescu. De cind a cistigat alegerile, Simi se comporta de parca ar fi in campanie electorala. Tine o tona de conferinte de presa, alearga de colo-colo, da interviuri la televiziune, sta de vorba cu cetatenii, taie panglici si dezveleste statui intr-o veselie.
Simionescu se implica doar in proiecte care pot fi realizate in scurt timp, care nu dau peste cap viata brailenilor si care sint vizibile. Nu s-a apucat de rascolit magistralele rutiere, ca sa-i scoata din pepeni pe soferi, ci a cosmetizat Gradina Publica. In loc de lucrari pentru alimentarea cu apa potabila a locuitorilor din Radu Negru, Brailita sau Lacu Dulce, Simionescu s-a aratat preocupat de soarta statuilor din oras, nu inainte de a rupe contractul Ying-Yang cu Braicar, dindu-i astfel jos din autobuze pe nesuferitii aia de controlori. Iata, asadar, lucruri care se vad, care conteaza in ochii electoratului. Cind merg cu autobuzul, fara teama de a incasa palme de la controlori, e clar ca brailenii se gindesc ca "Simi a facut asta". Cind merg prin Gradina Publica, proaspat reamenajata, evident ca il aplauda in gind pe primarul Simionescu. Prin urmare, Simi stringe voturi, desi abia in 2012 se va pune problema daca va fi schimbat sau va ramine in continuare primar. Pina atunci, insa, vin alegerile parlamentare. Cred ca Simionescu va fi cel mai eficient agent electoral, iar toti candidatii vor apela la serviciile sale, pentru a beneficia de imaginea lui. Cred ca simpla prezenta a lui Simionescu linga Daniela Bartos, de exemplu, ii va spori acesteia sansele de cistig. Interesant este ca brailenii nu zic ca PSD-ul a facut Gradina Publica sau a curatat statuile, ci Simionescu, deci partidul sta la fel de bine sau de prost ca si in vara.
Asadar, la alegerile din toamna, Simi va fi la mare cautare, iar pozitia lui in PSD se va consolida. Iata ca Simi, cel pe care toti il considerau mototol, este acum pe cai mari si cred ca in scurt timp va revendica pozitia de lider in PSD Braila, ocupata in prezent de Gheorghe Bunea Stancu. Daca va avea curaj sa se bata cu Stancu, Simionescu ar convinge definitiv pe toata lumea ca, intr-adevar, nu-i mototol. Pina atunci, insa, cum ziceam, urmeaza alegerile parlamentare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii