Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simi, o sa-ti zic ceva, de-o sa ramii statuie

Nu sint de acord cu primarul Simionescu, care a venit cu o propunere populista. El vrea ca domnii si doamnele care vor candida la alegerile parlamentare in colegiile din Braila sa doneze macar 1% din sumele pe care le cheltui in campania electorala. Cu acesti bani, a afirmat Simionescu, se vor cosmetiza statuile din municipiu si vor fi reparate ceasurile aflate pe domeniul public. La prima vedere, iti vine sa te ridici in picioare si sa aplauzi acest demers, nu-i asa? Sint convins ca mai toti alegatorii, care au destule motive sa fie scirbiti de politica si mai ales de politicieni, vor gindi in urmatorii termeni: "Asa, domn'e, bine le face. Sa mai scoata si politicienii astia un ban din buzunar pentru oras, ca doar au de unde... La cit au furat ei din buget, ohooo, ar trebui sa dea sute de milioane, nu maruntis, asa cum le-a cerut Simionescu".
Acesta este un mod populist de a vedea problema. Adica hai sa luam de la aia care au si sa dam la saraci. Aaa, daca aia bogati sau cu dare de mina vor ei sa faca un act de caritate pentru comunitate, sa se implice cu bani din buzunarul lor in proiecte civice, foarte bine, sint invitatii mei. Dar sa tragi pe cineva de urechi, pentru ca baga bani in campania lui electorala, iar tie nu-ti doneaza nimic ca sa repari niste statui - mi se pare putin pe dos.
Simionescu a gindit bine actiunea, pentru ca le-a dat sah politicienilor. Puneti-va in locul candidatilor la parlamentare. Daca unul dintre acestia nu va dori sa dea bani pentru statui, va sari electoratul si-l va sanctiona pentru ca e scirtar si "nu vrea binele orasului". Cibu a riscat si a anuntat ca nu va oferi nici un leu, lucru care s-ar putea sa-l traga jos in sondaje. In schimb, alti liberali s-au speriat oarecum de faptul ca ar putea avea de suferit si s-au prezentat imediat in fata presei, pentru a anunta ca vor urma sfatul lui Simionescu si vor dona bani pentru staui, ceasuri si ce-o mai fi de reparat in orasul asta.
In realitate, statuile si ceasurile sint pe inventarul primariei, deci a lui Simionescu. Astea fiind zise, municipalitatea ar trebui sa curete statuile, nu candidatii la parlamentare, oricare ar fi ei. O sa ziceti ca municipalitatea are alte prioritati mult mai mari decit treaba cu statuile si ca nu-si permite sa sparga banii pe prostii. E, tocmai in asta consta priceperea unui primar. Ca administrator ales al Brailei, Simionescu este dator sa dramuiasca bine banul public, astfel incit sa ajunga si pentru investitii, si pentru reparat strazi, reabilitat cladiri, cazuri sociale si, cu voia dumne'astra, curatat gainatul de pe statuile din oras.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii