Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Silviu Petrea consideră că PNL a ratat o șansă istorică refuzând oferta Pro România

* coordonatorul organizației municipale a Pro România Brăila,  fostul deputat Silviu Dorin Petrea, s-a arătat total dezamăgit de candidații PNL la Alegerile Locale * acesta susține că doar cu Pro România alături  liberalii ar fi putut să obțină voturi din partea stângă a eșichierului politic și astfel să câștige conducerea administrației locale * Petrea a amintit despre Constantin Cibu și i-a numit ”leaderi PNL” pe cei care au decis să îi refuze oferta de a-l sprijini la Primăria Brăila

 

 

 

Dezamăgire profundă în tabăra Pro România Brăila, după ce liberalii au ales să se alieze cu partidul Brăila Nouă pentru Alegerile Locale din 27 septembrie. Coordonatorul organizației municipale a Pro România Brăila, fostul deputat Silviu Dorin Petrea, a emis un comunicat de presă pentru a sublinia că, în opinia sa, PNL și dreapta, în general, ”au ratat o șansă istorică de a reveni, din nou, la conducerea administrației  locale”.

Acesta i-a numit ”leaderi” pe liberalii care au decis să îi respingă oferta de a colabora cu Pro România la alegeri și de a-i susține candidatura la Primăria Brăilei.

”Leaderii brăileni ai partidelor de dreapta au ales în defavoarea Brăilei dintr-un acut orgoliu masculin și politic atunci când au refuzat oferta de susținere a candidatului Pro România la funcția de primar al municipiului Brăila. Acest lucru ne face să credem că indolența și incultura leaderilor PNL este mult mai mare decât ne așteptam noi și/sau electoratul de dreapta, dacă ignoră, în mod vădit, istoria recentă a alegerilor din Brăila și matematica rezultatelor acestora. În acest sens, reamintim faptul că, în Brăila ultimilor 30 de ani, votanții de dreapta au fost între 20 și 30 %, iar votanții de stânga între 60-70 %, ceea ce ne arată că poți învinge PSD la Brăila doar dacă ai un candidat care să reușească să ia voturi din ”coșul” PSD. Cu actualul candidat, electoratul penelist nu va avea apetență pentru vot nici dacă s-ar introduce obligativitatea acestuia, mai ales că această formațiune politică nu a mai reușit să promovezi o personalitate politică cel puțin egală cu regretatul Constantin Cibu, darămite să ridice mai sus ștacheta”, a declarat Petrea.

Acesta chiar a ținut să reamintească victoria obținută de Constantin Cibu la Primăria Brăila, precizând că a fost singura excepție ”din cei 30 de ani postdecembriști care a reușit să scoată Brăila de sub caracatița roșie a așa-zișilor social democrați”.

Petrea a ținut să precizeze că refuzând singura șansă de a obține voturi din partea electoratului de stânga și de a-și mări șansele să câștige conducerea administrației în Brăila, liberalii au dovedit încă o dată că își urmăresc doar propriile interese.

”Domnul Cibu a câștigat alegerile la Brăila deoarece a reușit să atragă și să convingă alegătorii care în mod normal votau de stânga (cu PSD, cu România Mare etc.) să voteze pentru el și nu pentru PNL. Astfel, miile de angajați de la fosta uzină «Promex» Brăila unde acesta a fost mulți ani director, au votat cu el și i-au oferit șansa să devină cel mai bun primar al Brăilei, deși leaderii PNL l-au sabotat atât în timpul campaniei electorale, dar mai ales la vot. Facem această pledoarie pentru CEL MAI BUN PRIMAR AL BRĂILEI, CONSTANTIN CIBU pentru a sublinia, încă o dată, faptul că singura soluție rațională, matematică și pentru dezvoltarea durabilă a orașului Brăila era alianța dreptei cu PRO ROMÂNIA la Primăria Brăila, singurul lucru care ar fi putut aduce voturi și din Dreapta și din Stânga și l-ar fi putut învinge pe candidatul PSD. Totodată, această decizie a «LEADERILOR PNL», și subliniez «leaderilor», reafirmă apetența lor spre sabotarea intereselor Brăilei și a brăilenilor și trădarea încrederii electoratului de dreapta”, a conchis Petrea.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii