Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Si-a dat o alta identitate, pentru ca avea permisul suspendat

Desi avea permisul de conducere suspendat de un an de zile, un brailean s-a urcat totusi la volanul unui autoturism, dar nu a apucat sa circule prea mult, pentru ca a dat nas in nas cu politistii. Luat la intrebari, Andreias M., de 33 de ani, recidivist, si-a dat o alta identitate, dar in final a ajuns in fata instantei. Invinuitul a fost cercetat si trimis in judecata pentru savirsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce are suspendat dreptul de a conduce si fals privind identitatea, fapte prevazute si pedepsite de de OUG 195/2002 si Codul Penal. Potrivit anchetatorilor, la data de 31 decembrie 2007, ora 00.30, politistii rutieri aflati in patrulare pe strada Chisinaului au oprit pentru control un autoturism "Renault Laguna". Acesta tocmai se pusese in miscare din fata unui chiosc situat la intersectia cu strada Abrud. La volanul masinii, oamenii legii au descoperit un barbat care a declarat ca se numeste Gigi S., domiciliat in Braila si ca are permis de conducere, dar nu are actele asupra sa. Politistii au verificat in baza de date a Inspectoratului de Politie al Judetului si au stabilit ca cele declarate de conducatorul auto se confirma. In momentul in care barbatul a fost condus la sectie, adevarul a iesit la iveala, constatindu-se ca fizionomia persoanei din baza de date nu corespundea cu cea a soferului. Vazind ca a fost descoperit, cel in cauza a declarat ca, de fapt, el se numeste Andreias M. si are permisul de conducere suspendat din data de 5 noiembrie 2006.
La audieri, invinuitul a recunoscut ca a gresit, dar a motivat ca voia doar sa schimbe locul masinii, intrucit era parcata neregulamentar de un prieten de-al sau care conducea frecvent autoturismul.
Braileanul a declarat ca s-a prezentat sub o alta identitate, respectiv a unui prieten ale carui date de identitate le cunostea pentru ca era nascut la citeva zile dupa el, deoarece avea permisul suspendat.
Din cazierul judiciar a rezultat faptul ca Andreias M. a mai fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii, tot pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice in anul 2003, dar barbatul nu s-a linistit, ci si-a dat din nou in petec. Intrucit invinuitul nu a apreciat clementa de care a beneficiat anterior cind instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, de data aceasta, barbatul ar putea ajunge dupa gratii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii