Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sgârcitu a scăpat de puşcărie

* asta după ce, la începutul lunii iulie, Judecătoria Brăila i-a condamnat pe Sgîrcitu şi pe Croitoru la o pedeapsă de câte 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată

Ieri, prin decizia magistraţilor Tribunalului Brăila, Titi Sgîrcitu a fost achitat pentru două capete de acuzare, respectiv ameninţare şi violare de domiciliu, în dosarul agresiunii cameramanului PRO TV. Cel de-al doilea inculpat în dosar, Ion Croitoru, rudă cu Sgîrcitu, a scăpat şi el de acuzaţia de violare de domiciliu, fiind achitat de aceeaşi instanţă. Totuşi, fiecăruia dintre ei i s-a aplicat câte o amendă administrativă, de câte 500 lei. Asta după ce, la începutul lunii iulie, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Titi Sgîrcitu la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare pentru violare de domiciliu (formă agravantă) şi 1.000 de lei amendă penală pentru ameninţare, urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni, cu suspendare condiţionată. Fără plângerea părţii vătămate, Sgîrcitu n-a putut fi condamnat şi pentru distrugere. Unchiul acestuia, Ion Croitoru, inculpat în aceeaşi cauză, a primit atunci tot 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru violare de domiciliu. Instanţa l-a obligat, totodată, pe Titi Sgîrcitu, la plata echivalentului în lei a 500 de euro, daune morale către partea vătămată Lavinia Stanciu. Întrucât cameramanul agresat de Ionel Sgîrcitu în urmă cu doi ani şi-a retras plângerea, autorul a scăpat de acuzaţii. Decizia de ieri a Tribunalului Brăila a fost dată în urma apelurilor formulate de inculpaţii Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, însă poate fi atacată în termen de 10 zile, la Curtea de Apel Galaţi.

Scandalul în care au fost implicaţi fraţii Sgîrcitu a plecat de la o tranzacţie imobiliară

În vara anului 2006, fraţii Sgîrcitu au fost implicaţi într-un scandal pe care un cameraman PRO TV venise să-l filmeze, acesta plecând de acolo bătut. Totul a plecat de la o tranzacţie din anul 2002, când Ion Croitoru a cumpărat imobilul din B-dul Cuza nr. 164 de la Lavinia Stanciu, fără a intra în posesia acestuia. Doi ani mai târziu, prin sentinţă civilă, s-a dispus evacuarea femeii din imobil, însă la punerea în executare a sentinţei s-a constatat că, la aceeaşi adresă, funcţionează o societate comercială care încheiase un contract de comodat şi astfel nu putea fi evacuată până la finalizarea litigiului. În noiembrie 2006, Croitoru a obţinut evacuarea firmei din imobil, însă hotărârea instanţei nu a fost învestită cu formulă executorie. Totuşi, pe 2 iulie 2007, Croitoru s-a deplasat la adresă, însoţit de Titi Sgîrcitu, Liliana Sgîrcitu şi Viorica Ştefan, ca să intre în posesia imobilului. În jurul orei 15.00, precizează acuzarea, Sgîrcitu a bătut cu un băţ în poarta de acces. Fighia Stanciu le-a spus "musafirilor" să aştepte până la sosirea fiicei sale, Lavinia, care să lămurească situaţia, însă Titi Sgîrcitu a tras zăvorul porţii, a dat buzna în curte, după care a spart geamurile locuinţei şi a pătruns în interior. Până să sosească Lavinia Stanciu, Croitoru, Sgîrcitu şi alţi câţiva inşi s-au şi apucat de scos mobila în curte. În aceeaşi zi, în jurul orei 18.15, cameramanul PRO TV Gabriel Stoica s-a deplasat în zonă pentru a realiza un material în legătură cu incidentul. Acolo a constatat că persoanele implicate plecaseră, însă s-a decis să filmeze, totuşi, imobilul aflat în litigiu. Acuzarea precizează că "în acel moment, Stoica Gabriel a constatat, pe contrasens, autoturismul BZ-06-BPX, care a ajuns, la un moment dat, la intersecţia cu strada Polonă, după care s-a depărtat. La scurt timp, el a fost lovit din spate, în zona capului, de o persoană identificată ulterior ca fiind învinuitul Sgîrcitu Ionel. În acele momente, cameramanul a reuşit să pornească aparatul de filmat, înregistrând cele întâmplate. Învinuitul l-a lovit pe Stoica cu pumnii şi cu picioarele, situaţie în care a fost deteriorată camera de luat vederi. După incident, Ionel Sgîrcitu s-a urcat în autoturismul CY-063407, îndepărtându-se". Urmare a bătăii aplicate în timp ce-şi făcea meseria, Gabi Stoica a suferit leziuni ce au necesitat 5-7 zile de îngrijiri medicale. La două săptămâni de la declanşarea cercetărilor în incidentul consumat pe B-dul Cuza 164, fraţii Titi şi Ionel Sgîrcitu au fost puşi sub acuzaţie şi trimişi în judecată.

Titi Sgîrcitu mai are şi alt dosar pe rol

Deşi aproape au scăpat de un dosar penal, fraţii Sgîrcitu au acum pe cap un alt proces, în care sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire sau alte violenţe şi mai multe infracţiuni de şantaj. Totul a început în ziua de 7 iunie, când cei doi fraţi, împreună cu Ionuţ Agheboaie, au provocat scandal public în apropierea agenţiei Viziru a Raiffeisen Bank. Acolo, Titi şi Ionel l-ar fi bătut şi şantajat pe Constantin Ciprian Geangu, de 29 de ani, care le datora bani la împrumuturi cu camătă, totalizând 8.000 de euro. Imediat după ce a fost arestat, în ziua de 23 iunie, la Poliţie s-au prezentat şi alte persoane care s-au plâns că ar fi fost şantajate de Titi Sgîrcitu, pe numele acestuia fiind întocmite alte trei dosare penale. Titi Sgîrcitu a fost astfel reţinut de 3 ori, pe parcursul a 2 săptămâni, în urmă cu două luni, dar ulterior a fost liberat sub control judiciar.
Pe parcursul instrumentării acestor dosare, procurorii şi poliţiştii, ajutaţi de către SRI, susţin că au descoperit că fraţii Sgîrcitu au încălcat, cu rea-credinţă obligaţiile stabilite de instanţă. Potrivit anchetatorilor, Titi Sgîrcitu ar fi încercat să influenţeze martorii, cu privire la declaraţiile pe care aceştia urma să le dea, şi înainte de a fi arestat, dar şi după liberare. Din acest motiv, luna trecută, Titi Sgîrcitu a ajuns, din nou, în spatele gratiilor, după ce s-a predat poliţiştilor. Între timp a fost eliberat.
Like / Share

Comentarii