Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfirsit de saptamina sub umbrele

Prefecturile din 26 de judete, printre care si Braila, au primit avertizari hidrologice si meteorologice, ambele cu cod galben, specialistii anuntind ca pina duminica vor cadea ploi Insemnate cantitativ, acestea putind provoca cresteri de debite pe riurile mici.
In avertizarea transmisa de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) se arata ca pina in seara zilei de duminica se vor Inregistra ploi Insemnate cantitativ In Moldova, Dobrogea, Muntenia, zona vestica a Carpatilor Orientali si Carpatii Meridionali.
In acest interval, specialistii atentioneaza ca vor cadea precipitatii Insemnate cantitativ, local putind depasi 20-25 de litri pe metrul patrat si izolat 40-50 de litri pe metrul patrat.
Bazinele hidrografice Somes, Mures, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut si spatiul hidrografic Dobrogea, ar putea fi afectate de fenomenele hidrologice.
Astfel, incepind de simbata, ora 12.00 si pina luni, ora 12.00, depasiri ale cotelor de atentie se pot produce pe riurile din sudul si sud-estul tarii.
In limbajul meteorologilor, avertizarea cod galben Inseamna ca ploile cazute pot duce la cresteri de debite si niveluri, Insa pericolul de inundatii este foarte mic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii