Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfaturi pentru şoferi: reduceţi viteza şi verificaţi condiţiile meteo

pentru o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vor fi în activitate şi îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu prudenţă • cei care merg în alte zone ale ţării trebuie să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi să adapteze viteza la condiţiile de drum

 

Viteza poate duce la producerea unor accidente grave, de aceea şoferii sunt sfătuiţi să fie prudenţi în trafic. Pentru o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vin cu sfaturi pentru cei care pornesc cu autoturismele la drum.

Poliţiştii brăileni vor acţiona în stradă, în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Recomandările poliţiştilor: dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo! Adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic! Nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic! Efectuaţi fiecare manevră numai după o temeinică asigurare! Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, dacă situaţia o impune!

Şoferii sunt sfătuiţi să nu îngreuneze traficul prin opriri sau staţionări în locuri nepermise. Cei aflaţi la volan nu trebuie să se angajeze în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate. Şoferii trebuie să fie foarte atenţi şi la pietoni, precum şi la alte categorii de participanţi la trafic. “Păstraţi distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!”, mai recomandă poliţiştii.

Cei care sunt martorii unor fapte antisociale sau victime ale unor infracţiuni, trebuie să se adreseze imediat celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
Categorie articol: 

Comentarii