Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfârşit de săptămână cu multe flori şi reprezentaţii artistice de excepţie în Parcul Monument

• ediţia de primăvară a Festivalul Florilor va beneficia, ca de obicei, de reprezentaţiile oferite de artiştii Teatrului “Masca” din Bucureşti • tematica spectacolului cu statui vivante este, de această dată, “Istoria dansului” • numeroşi artişti de pe plan local vor mai urca pe scena festivalului ale cărui vedete sunt, însă, florile de primăvară • câţiva comercianţi şi producători din Brăila şi judeţele învecinate au venit cu marfă pentru toate gusturile şi toate buzunarele • primează petuniile şi muşcatele

 

Chiar dacă nu a început sub cele mai bune auspicii, din cauza vremii ploioase care a făcut ca vineri dimineaţă şi după-amiază să nu vină decât foarte puţini brăileni în Parcul Monument, ediţia din această primăvară a Festivalului Florilor se anunţă la fel de interesantă ca şi ediţiile precedente. Pe lângă vedetele de drept ale evenimentului - petuniile, muşcatele, garofiţele şi alte flori de sezon -, celelalte puncte de atracţie pentru vizitatori sunt spectacolele pregătite de organizatori, care au cap de afiş, ca de fiecare dată în ultimii ani, reprezentaţiile teatrului “Masca” din Bucureşti. De data aceasta, spectacolul oferit de statuile vivante are drept tematică “Istoria dansului”. Sâmbătă, artiştii teatrului “Masca” îşi vor începe reprezentaţia la ora 19.00, iar duminică vor începe ceva mai devreme, de la ora 17.30. Pe lângă statuile vivante, vizitatorii se vor putea bucura şi de spectacolele de muzică şi dans oferite de artişti de pe plan local. Deschiderea oficială a festivalului ar fi trebuit să fie vineri, la ora 16.00, când ar fi trebuit să urce pe scenă reprezentanţii Casei de Cultură, ai Palatului Copiilor şi ai Şcolii de Arte şi Meserii “Vespasian Lungu”. La final, atmosfera ar fi trebuit “încinsă” de formaţia “Jampa Orchestra”. Din cauza vremii nefavorabile, însă, Primăria a anunţat că deschiderea a fost reprogramată pentru sâmbătă, iar reprezentaţiile artistice de vineri seară vor fi reprogramate sâmbătă şi duminică. Cel mai probabil, “Jampa Orchestra” va cânta duminică seară.

În ceea ce-i priveşte pe producătorii şi comercianţii de flori, aceştia au avut standurile deschise şi pe parcursul zilei de vineri, chiar dacă nu au avut prea mulţi muşterii, din cauza vremii. Aceştia speră, totuşi, ca marfa lor să aibă mare căutare în rândul brăilenilor prezenţi în Parcul Monument în acest sfârşit de săptămână. Asta deoarece pentru sâmbătă şi duminică nu se mai anunţă ploi. Dimpotrivă, se pare că Brăila va beneficia de vreme însorită şi caldă, astfel că sunt premize ca şi ediţia actuală a Festivalului Florilor să fie una reuşită.

Programul reprezentaţiilor artistice, pentru zilele de sâmbătă şi duminică, aşa cum ne-a fost transmis de Primăria Brăila, este următorul:

Sâmbătă, 11 mai
Ora 10.30 – 11.30 Program artistic susţinut de elevii Liceul de Arte “H.Darclee”
Ora 10.30 – Ateliere hand made

Ora 11.00 – Desene pe asfalt

Ora 11.15 – 12.15  Teatrul de Păpuşi – Spectacol “Ridichea Uriaşă”

Ora 12.30 – 13.30 Concert de promenadă susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila

Ora 13.30 -  16.30  Fundal Muzical

Ora 16.30 -  18.45 Ziua Internaţională a Dansului (Participă Formaţii de Dansuri tradiţionale), în parteneriat cu Asociaţia Culturală Filo-Elenă “Eleftheria”

Ora 19.00 – 20.00 TEATRUL MASCA - ISTORIA DANSULUI

Ora 20.00 - 20.30 George Petrenco

Ora 20.30 – 21.30 TRUPA ANTIC

Duminică, 12 mai
Ora 10.30 – Ateliere hand made

Ora 10.30-11.40 Grupul “Steluţe Dunărene”

Ora 12.00 – 13.00 Concert de Promenadă susţinut de Orchestra de Suflători “Iosif Ivanovici” a  Asociaţiei Culturale “VOCES CONCORDIAE”
Ora 13.00-16.00 Fundal Muzical

Ora 16.30- 17.30 Program artistic susţinut de Ansamblul Folcloric “Dunărenii” Chiscani

Ora 17.30- 18.30 TEATRUL MASCA - ISTORIA DANSULUI

Ora 18.30- 19.30 Program artistic susţinut de Ansamblul “Neculai Bălan Bucioaga” din Valea Cânepii” şi Ansamblul”Hora Măxineni” –Măxineni

Ora 19.30 – 20.30 Ansamblul “Constantin Condruz”, Gemenele

Ora 20.30 – 21.30  Recital susţinut MAGDALENA DUŢU şi elevii Şcolii de Muzică Brăila
Categorie articol: 

Comentarii