Mergi la conţinutul principal

Sfârşit de săptămână încins la DNA

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat vineri în discuţie alte două cereri ale DNA pe numele Elenei Udrea, una privind încuviinţarea urmăririi penale ca urmare a nerespectării controlului judiciar, iar cealaltă de reţinere şi arestare preventivă în cel de-al doilea dosar "Gala Bute", cereri pe care le-a trimis Comisiei juridice pentru întocmirea de rapoarte.
"Cele două dosare care sunt deja în lucru la Comisia juridică au şi două cereri de reţinere şi arestare preventivă. Pentru cel cu reţinere şi arestare preventivă termenul este de trei zile, până luni inclusiv raportul, pentru celălalt nu există niciun termen nici în lege, nici în Constituţie, nici în Regulament, dar noi încercăm deîndată să facem şi acest dosar. Este acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii", a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.
El a adăugat că în plenul de luni este posibil să fie votate trei dintre cererile DNA, două de ridicare a imunităţii în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft" şi una cu privire la arestarea preventivă. "Se va vota fiecare cerere în parte cu bile", a menţionat Zgonea.

Mazăre se mai poate da cu caiacul

Primarul Radu Mazăre a declarat vineri la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa, că a fost înştiinţat că s-a extins urmărirea penală în ceea ce îl priveşte într-un dosar legat de retrocedări, fiind acuzat de abuz în serviciu.
"M-au chemat să mă anunţe că s-a extins urmărirea penală, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că patru funcţionari publici care au fost trimişi în judecată în dosarul mare din 2008 (n.r. / dosarul retrocedărilor trimis în judecată în 2008) nu i-am suspendat din funcţie. (...) Nu ştiu, acum mi-au adus la cunoştinţă că de ce nu i-am suspendat din funcţie, că şi-au luat leafa în mod ilegal, că ar fi trebuit să fie suspendaţi din funcţie. (...) Dintre acei funcţionari unul s-a pensionat - Marica, unul a plecat la un moment dat şi, nu ştiu, mi se pare că numai unul mai lucrează în continuare. În 2008 dosarul a fost trimis în instanţă şi eu am fost acuzat că de ce din momentul în care dosarul a fost trimis în instanţă nu i-am suspendat pe respectivii din funcţie", a spus edilul Constanţei.
Iniţial, la intrarea în sediul DNA, Radu Mazăre a declarat că a fost chemat într-o cauză care vizează un teren din staţiunea Mamaia.
Este vorba de terenul de sub celebra clădire Castel din staţiunea Mamaia, clădire care a fost privatizată, după care terenul a fost cumpărat de la Primăria municipiului Constanţa în anul 2004, prin hotărâre de Consiliu Local, cu evaluatori şi aşa mai departe. În dosarul ăla am fost chemat, acum nu ştiu de ce mă acuză, a spus Mazăre jurnaliştilor.
Cu o zi înainte, joi, Mazăre le spusese ziariştilor că merge să se dea cu caiacul, pentru că nu ştie dacă după audierile de vineri va mai putea face acest lucru.

Încă un şef de CJ audiat, cel din Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind chemat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi folosirea influenţei sau autorităţii în calitate de persoană care deţine funcţie de conducere într-un partid, pentru obţinere de foloase necuvenite. În acest dosar, preşedintele CJ Timiş are impus controlul judiciar.
Titu Bojin a fost pus sub acuzare în decembrie 2014, pentru că ar fi determinat funcţionari de decizie din cadrul unor instituţii publice, societăţi de stat sau primării, să îşi exercite în mod defectuos atribuţiile de serviciu în sensul atribuirii, prin fraudarea procedurilor de achiziţie publică, a unor contracte în baza cărora firmele controlate de omul de afaceri George Didilă (Ecomet West SRL şi Electro Sig Star SRL) să furnizeze produse la preţuri supraevaluate sau care nu erau necesare, în dauna entităţilor respective.
În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi Teodor Gavriş, director în cadrul CFR Călători; George Didilă, care controlează mai multe societăţi (Ecomet West SRL, Electro Sig Star SRL); Marcel Mihoc, consilier judeţean în Timiş; Gabriel Telu Protopopu, consilier în cadrul Corpului de Control al Directoratului - CFR Călători SA şi Daniel Ninel Cosmineanu, şef al Biroului Aprovizionare în cadrul CFR Călători SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro