Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfântul Prooroc Maleahi; Sfântul Mucenic Gordie

Sfântul Prooroc Maleahi a trăit în vechiul Israel şi a făcut parte din seminţia lui Levi. A trăit cu patru sute de ani înainte de Întruparea Domnului nostru Iisus Hristos şi a profeţit în timpul regelui Ezdra. Cartea profetului Maleahi redă mustrările adresate de Dumnezeu Tatăl poporului Israel prin el, dar şi profeţia despre Mesia (Mântuitorul) care va veni, îndemnând totodată poporul la pocăinţă. Vremea proorocului Maleahi a fost una tulbure, de decădere a cinstirii Lui Dumnezeu.

Numele “Maleahi” se tâlcuieşte “înger”. Proorocul Maleahi a primit acest nume pentru că vorbea faţă în faţă cu îngerul Domnului şi pentru că păzea îngereasca curăţie. Maleahi a murit de tânăr şi a fost îngropat la un loc cu părinţii săi.

Tot astăzi, îl prăznuim pe Sfântul Mucenic Gordie (trecut la Domnul în anul 314 d.H.). Sfântul Mucenic Gordie a trăit şi a pătimit în vremea lui Licinius al Romei (308-324 d.H.). Din pricina persecuţiilor împotriva creştinilor, Gordie a renunţat să mai fie ostaş al imperiului şi s-a retras în munţi. A revenit în cetate în ziua prăznuirii lui Marte, zeul războiului, ca să-L mărturisească pe Domnul Iisus Hristos. Nevoind să se lepede de credinţa în Domnul Hristos, lui Gordie i s-a tăiat capul din porunca împăratului.
Categorie articol: 

Comentarii