Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfântul Mucenic Caliopie

Sfântul Caliopie a viețuit la sfârșitul secolului al III lea și începutul secolului al IV lea. A fost unicul fiu al unui părinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei.

Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, mama sa l-a așezat într-o corabie, i-a dat aur și l-a trimis în cetatea Pompeiopolis. Ajuns în această cetate, refuză să ia parte la o sărbătoare în cinstea zeilor. motiv pentru care este dus la comandantul Maximus. Sfântul Caliopie va mărturisi înaintea acestuia că este creștin. Va fi supus la diferite chinuri, ca în cele din urmă să fie osândit la moartea pe cruce.

Când a fost dus la locul răstignirii, mama sa a strecurat cinci bani mari de aur în mâna călăului, spunându-i să-l așeze pe fiul ei cu capul în jos, nu în felul în care a stat Mântuitorul. Caliopie a fost răstignit cu capul în jos în Sfânta și Marea Zi Joi. A doua zi, când au coborât de pe cruce trupul neînsuflețit al Sfântului Caliopie, mama sa a căzut îmbrățișându-l și a murit. Ei au luat mucenicia cu cinste în anul 304.
Categorie articol: 

Comentarii