Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfânta Muceniţă Anisia fecioara; Sf. Cuv. Teodora din Cezareea; Sf. Cuvios Leon

Sfânta Muceniţă Anisia, pe care o sărbătorim astăzi, s-a născut în marea cetate a Tesalonicului, din părinţi nobili şi bogaţi, care au crescut-o cu evlavie în credinţa creştină. După moartea părinţilor săi, Anisia s-a dăruit pe sine, cu totul, rugăciunii şi cugetărilor dumnezeieşti, vieţuind în chip curat, ca un înger, în propria ei casă. Din dragoste pentru Hristos, Anisia mărturisea adesea: “O, cât de mincinoasă este calea tinereţii, întru care fie te sminteşti, fie sminteşti pe alţii! Cu cât mai bună este bătrâneţea! Iar sufletul meu se umple de tristeţe văzând cât trebuie să aştept până ce voi urca la Domnul!”

Plină de râvnă pentru Domnul, Anisia şi-a vândut toate averile, a împărţit banii săracilor şi a trăit după aceea numai din munca mâinilor sale, ca un om de rând. În acea perioadă, sângerosul împărat păgân Maximian a decretat că oricine poate să-i ucidă pe creştini, oriunde îi va afla, fără nicio judecată sau sentinţă. Astfel, pentru că a mărturisit că este creştină, Sfânta Muceniţă Anisia a fost ucisă de către un soldat roman, în timp ce mergea la biserica din cetate.

Tot în aceasta zi, facem pomenirea Cuvioasei Teodora din Cezareea şi a Cuviosului Leon arhimandritul. Mâine, 31 decembrie, facem pomenirea Cuvioasei Melania Romana şi a Sfântului Mucenic Hermes.
Categorie articol: 

Comentarii