Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sever Voinescu acuză PSD

Voinescu susţine, într-o declaraţie de presă făcută ieri, că PSD nesocoteşte apelul sindicatelor ca partidele să nu folosească protestele de stradă în scopuri politice şi avertizează că România nu-şi mai poate permite acţiuni de stradă precum mineriadele. "Dând dovadă de maturitate, sindicatele au cerut partidelor politice să nu se amestece în niciun fel în acţiunile lor. Constatăm, din păcate, că apelul sindicatelor este nesocotit de către PSD. Acest lucru ne îngrijorează pentru că istoria ne oferă lecţii aspre. În ultimii 20 de ani, România a fost afectată de cel puţin două situaţii în care nemulţumirile sindicale au fost deturnate politic în detrimentul interesului naţional. Mă refer la şirul de mineriade de la începutul anilor 90, precum şi la mineriada din 1989. De fiecare dată, partidului domnului Ion Iliescu - astăzi se numeşte PSD - a fost în spatele acestor acţiuni. Credem că orice cetăţean responsabil ştie bine că, în 2010, România nu-şi mai poate permite asemenea derapaje", a declarat deputatul.

Sever Voinescu consideră că aceştia "au dat declaraţii politice de natură să instige la dezordini sociale". "Profitând de actuala criză, PSD se gândeşte să încingă strada în scopuri politice", acuză secretarul Camerei Deputaţilor.

El solicită conducerii PSD să nu recurgă la aceleaşi procedee utilizate în ultimul deceniu al secolului trecut în cadrul competiţiei politice. "PSD dispune de toate mijloacele democratice pentru a-şi susţine şi promova punctele de vedere. Camuflarea activiştilor PSD în rândurile sindicaliştilor, care îşi manifestă public nemulţumirea, este o dovadă de iresponsabilitate şi laşitate. Aşteptăm de la PSD ca acum, într-un moment greu pentru ţară, să dea dovadă de responsabilitate. Acum, la greu, PSD poate dovedi că nu mai este partidul mineriadelor şi nu mai are nimic în comun cu stilul iliescian de acaparare şi exercitare a puterii", a mai spus Sever Voinescu.

PSD îl acuză pe Voinescu de "minciună"

PSD respinge, printr-un comunicat de presă, acuzaţiile deputatului PDL Sever Voinescu, referitoare la faptul că social-democraţii ar incita populaţia la violenţă. Social-democraţii îl acuză pe democrat-liberal de minciună şi dezinformare. "PSD respinge ferm încercările de intimidare pe care regimul PDL le face împotriva partidelor de opoziţie, sindicatelor şi tuturor celor nemulţumiţi de guvernarea dezastruoasă. Acuzaţiile formulate de deputatul PDL, Sever Voinescu, sunt mincinoase şi fac parte din planul actualei puteri de a dezinforma. Nu opoziţia este de vină pentru faptul că românii vor să iasă în stradă şi să protesteze", precizează comunicatul PSD.

Social-democraţii subliniază că acţiunile de protest de astăzi nu reprezintă o acţiune a PSD. "Mitingul de astăzi este al sindicatelor şi nu al PSD. PSD este însă de acord cu toate protestele celor afectaţi de măsurile absurde anunţate de guvernul Boc şi de Traian Băsescu. Iar PSD va susţine orice protest care va duce la blocarea tăierii pensiilor şi salariilor. PSD atrage atenţia PDL să nu atenteze la dreptul fundamental al oamenilor de a-şi spune păsurile, prin încercări de intimidare, dar şi prin provocări. Acuzele aduse de regimul PDL celor care vor să protesteze împotriva Guvernului - că sunt oameni instigaţi de PSD - arată lipsa oricărei legături a partidului, aflat astăzi la guvernare, cu realităţile societăţii româneşti. Astăzi, coaliţia de guvernare se destramă, iar Guvernul este paralizat de teamă în faţa unei crize pe care nu o poate opri", mai menţionează comunicatul citat.
Categorie articol: 

Comentarii