Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seulul nu poate confirma bilantul victimelor indundatiilor din Coreea de Nord

Bilantul de 54.700 de morti si disparuti in inundatiile care au avut loc luna trecuta in Coreea de Nord nu poate fi verificat din cauza lipsei informatiilor, au afirmat, joi, autoritatile sud-coreene, la o zi dupa publicarea datelor de catre o organizatie cu sediul la Seul, transmite AFP.
Ministerul Unificarii si Crucea Rosie au declarat ca autoritatile comuniste nord-coreene nu au oferit date care sa permita facut referire la lipsa datelor provenind de la regimul comunist, cel mai ridicat inregistrat dupa trecerea, la 10 iulie, a unui taifun pe deasupra Coreei de Nord, urmar de trei zile de ploi torentiale.
Intemperiile s-au soldat cu 54.700 de morti si disparuti si circa 2,5 de milioane de persoane fara locuinta, a afirmat, miercur, organizatia de aparare a drepturilor omului Good Friends, cu sediul la Seul.
Organizatia Good Friends a afirmat, la inceputul lunii, ca bilantul s-ar ridica la 10.000 de morti si disparuti.
"Nu dispunem de nici un mijloc de a verifica cifrele pentru moment", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului, insarcinat cu relatiile cu Phenianul.
Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semilunei Rosii a publicat, saptamana trecuta, un bilant potrivit caruia 121 de persoane au murit iar alte 127 au fost date disparute, in timp ce agentia oficiala de presa din Coreea de Nord, KCNA, a facut referire la "cateva sute de morti si disparuti".
Observatorii si-au exprimat temerile ca inundatiile vor agrava lipsa alimentelor din statul comunist.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii