Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sesiunea de comunicari stiintifice la geografie ale elevilor de liceu

La Liceul Economic "P. S. Aurelian" a avut loc, simbata, Sesiunea de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu la disciplina geografie, etapa judeteana. Din comisia de evaluare au facut parte: presedinte - inspector scolar general adjunct Lucica Visalon, vicepresedinte - inspectorul de specialitate Catalin Canciu, secretar - Mara Pascu de la Liceul “Perpessicius”, iar membrii: Carmen Pirlog de la Colegiul “Balcescu”, Mariana Baluta de la Liceul “Cerna” si Iuliana Corbu de la Grup Scolar Insuratei.
Au fost prezentate 11 lucrari din diferite domenii ale geografiei. Elevele Aura Vitan si Gianina Toma au prezentat lucrarea "Studiu de geografie sociala", Georgiana Bogdan si Andreea Giol au realizat lucrarea "Dezvoltarea durabila a judetului Braila", iar Cosmin Musat si Claudiu Ionescu au prezentat lucrarea "Podul peste Dunare la Braila - de la utopie la realitate". Toti elevii au fost de la "Murgoci", indrumati de profesorii: Steluta Dan, Simona Novac si Gabriel Pascu. De la Liceul "Perpessicius" au fost prezentate doua lucrari: "Balta Mica a Brailei - zona umeda de importanta internationala" - elevul Constantin David, si "Potentialul turistic si valorificarea acestuia in municipiul Braila" - eleva Ioana Lepadatu. Ambele lucrari au fost indrumate de profesoara Mara Pascu. Elevii de la Grupul Scolar "Brancoveanu" au realizat doua lucrari: "Calitatea vietii in municipiul Braila" - Corina Lupascu si Valentina Oprea, si "Valorificarea superioara a potentialului turistic din judetul Braila" - Ionut Cristea, aceasta din urma fiind realizata in colaborare cu eleva Elena Preda de la Colegiul "Balcescu". Lucrarile au fost coordonate de profesorii Ion Andronache si Georgeta Danaila. Tot de la "Balcescu" a mai fost prezentata lucrarea "Exploatarea potentialului turistic al hrubelor din Braila" - Luiza Pascu si Alin Badiu, profesor indrumator Georgeta Danaila. Elevul Ion Vesanicon, de la Colegiul Economic "Ion Ghica", a vorbit despre "Caracteristicile incalzirii climatului in zona Brailei", prof. Ion Isaia, iar elevii Claudiu Necula si Ionela Lipan de la Grupul Scolar "Gh. K. Constantinescu" au explicat care este "Impactul schimbarilor climatice asupra mediului", prof. Carmen Dobre. Ultima lucrare din sesiune a apartinut elevilor Adelaida Alexandru, Dan Condruz si Andreea Cruceru de la Liceul "Iorga" si a avut ca subiect "Poluarea Dunarii in zona municipiului Braila" - prof. Ramona Cilibiu.
Cu ocazia acestei sesiuni de comunicari, inspectorul de geografie a anuntat si premiile acordate pentru concursul "Europa mea", desfasurat in rindul elevilor de clasa a VI-a. La sectiunea "Lucrari realizate power point" pe primul loc a fost echipajul Scolii "Ion Bancila" - prof. Rodica Ghido, pe locul II s-a situat echipajul de la "Murgoci", prof. Steluta Dan, iar pe locul III au fost elevii scolii "Vlaicu Voda", prof. Mirela Rusen. La sectiunea "Portofolii" cea mai buna lucrare au realizat-o elevii de la Scoala nr. 21, prof. Catalina Neculai, pe locul II s-au situat elevii de la Scoala "Mihai Viteazul" - prof. Cristina Mihalcea, iar pe locul III au fost elevii de la scoala "Ecaterina Toedoroiu", prof. Steluta Donescu. La sectiunea "Postere" cel mai bun a fost considerat a fi cel al elevilor de la Scoala "Al. I. Cuza","Europa astazi, esti si casa mea", prof. Marioara Bilic, pe locul II a fost posterul realizat de elevii scolii "Ion Creanga", prof. Daniela Turcu, iar pe locul III au fost elevii de la Scoala nr. 21, prof. Catalina Neculai.
Categorie articol: 

Comentarii