Mergi la conţinutul principal

Sesiune deschisă la subvenţia pentru agricultura ecologică

Fermierii brăileni au la dispoziţie până aproape de finele lui noiembrie pentru a depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cereri pentru ajutorului specific acordat cu scopul îmbunătăţirii calităţii produselor agricole în sectorul agricultură ecologică. Agenţia a anunţat că până în data de 28 noiembrie 2014, inclusiv, se mai pot depune cererile, cu menţiunea că România beneficiază pentru asta de fonduri europene în valoare de 7,098 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, la care se adaugă persoane juridice, care îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii printre care: sunt înregistraţi în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii; deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat; deţin un certificat de conformitate sau de confirmare a conversiei, în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul; se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani. "Beneficiarii ajutorului pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură. În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal. Pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social al persoanei juridice, respectiv domiciliul pentru persoane fizice", ne-a declarat Daniela Militaru, şeful APIA Brăila.
Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului nostru, pentru anul 2013, au fost autorizate la plată 6 exploataţii înregistrate în sistemul de agricultură ecologică (perioadă de conversie) în sectorul vegetal, pentru o suprafaţă totală de 235,67 ha. Mai detaliat, este vorba despre 3 exploataţii cu suprafeţe între 5,1 şi 20 ha şi încă 3 pentru dimensiunea exploataţiei între 51 şi 100 ha. Pentru anul 2014, la APIA Brăila nu este înregistrată la acest moment nici o cerere de solicitare a sprijinului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro