Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean ar putea primi autosanitare noi până în decembrie

• parcul auto extrem de vechi şi uzat al SAJ Brăila ar putea primi câteva ambulanţe noi până la finele acestui an • speranţa a fost dată de către şeful DSU, Raed Arafat, care a declarat că până la finele lui 2018, se vor achiziţiona câteva sute de autospeciale noi

 

Ambulanţele noi, atât de trâmbiţate de autorităţi şi atât de aşteptate de serviciile de ambulanţă şi SMURD din ţară, ar putea ajunge la beneficiari până în luna decembrie a acestui an, potrivit celei mai recente declaraţii făcute de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Astfel, parcul auto extrem de învechit al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila ar putea primi câteva autospeciale noi, cu care medicii să ajungă la pacienţi în cel mai scurt timp. Pe lângă anii mulţi acumulaţi de salvările brăilene, se adaugă şi defecţiunile tot mai dese şi mai grave ale autovehiculelor. Problemele SAJ Brăila au fost mediatizate, însă până acum nu s-au luat măsuri. Un semnal de alarmă a fost tras şi de deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniţă, care susţine că a interpelat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, însă răspunsul primit a făcut-o pe Ioniţă să creadă că achiziţia de noi ambulanţe s-a blocat în acte.

Mai grav este faptul că nu doar parcul auto al SAJ Brăila este în această situaţie, ci toate serviciile de ambulanţă din ţară se confruntă cu probleme. Acest lucru a fost recunoscut inclusiv de Raed Arafat. “La acest moment, ştim foarte bine că parcul ambulanţelor este extrem de învechit. Majoritatea lor sunt achiziţionate în 2007-2008. O parte s-a achiziţionat între 2009-2013, dar în mare parte din 2007-2008. Vorbim aici şi despre ambulanţele Serviciului de Ambulanţă şi de ambulanţele SMURD-ului”, a afirmat Arafat, recent. Sursa citată a mai adăugat faptul că 90% dintre ambulanţe ar trebui scoase din uz, ţinând cont că cele 1.500 cumpărate în anii 2007-2008 sunt extrem de uzate.

Guvernul României a stabilit, anul trecut, că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă se va ocupa de achiziţia autospecialelor. Şeful DSU speră ca până în decembrie anul acesta să fie achiziţionate câteva sute de ambulanţe noi.
Categorie articol: 

Comentarii