Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciile funerare au mare cautare pe piata locala

Multi braileni se pling, de ani buni, ca traiesc intr-un oras cam anost si lipsit de viata: posibilitati de distractie putine si ofilite, economie la pamint, cartiere marginase ingropate in noroaie, perspective ca si inexistente. In asa un context, nu e de mirare ca o anumita idee de afaceri a prins surprinzator de bine, atit de bine incit face din Braila deschizatoare de drum in domeniu, pe partea de sud-est a tarii. Ne referim la serviciile funerare oferite de "Memento Mori", firma inaugurata in luna august a acestui an, cu sediul pe Sos. Buzaului. In nici trei luni de functionare, lucrurile au mers atit de bine incit "Memento Mori" a devenit reprezentanta pentru 16 judete a firmei "Benedetti", producator si comerciant italian de "articole funerare si sanitare, pentru uz funerar", cu 15 ani de experienta pe piata europeana. Dupa Arad, Braila a devenit al doilea oras din Romania care are o reprezentanta "Benedetti". "De la inaugurarea “Memento Mori”, au apelat la serviciile noastre foarte multi braileni, din toate categoriile sociale. Am avut clienti si pentru pachetul de servicii de 200 lei, dar si pentru cele de peste 2.000 lei. Lumea a inceput sa inteleaga importanta serviciilor funerare, pentru o inmormintare organizata decent, iar in acest context am considerat oportun sa asiguram reprezentanta unei firme cu experienta in domeniu, cum este “Benedetti” Italia", ne-a declarat Mariana Nistor, managerul "Memento Mori".
Ca orice reprezentanta care se respecta, firma braileana a inaugurat, ieri, la parterul blocului B1, de pe B-dul. Dorobanti, colt cu Str. "Sf. Constantin", un show-room cu produse "Benedetti". La ceremonia de deschidere a magazinului de prezentare, au fost invitati sa participe zeci de patroni ai unor firme de servicii funerare, din judetele invecinate, iar multi dintre acestia au onorat invitatia. A fost prezent si patronul "Benedetti", italianul Rossi Oscar, care i-a declarat reporterului nostru ca a gasit in Romania o reala deschidere fata de ceremoniile funerare in stil european.
La show-room-ul inaugurat ieri, pot fi gasite o multime de produse necesare in momentele tragice cauzate de pierderea cuiva drag. De la prosoape si palarii negre, pina la sicrie sau urne pentru cenusa, familiile decedatilor au posibilitatea sa aleaga, in functie de gusturi si posibilitatile materiale. Preturile sicrielor se incadreaza intre citeva sute si 6.000 lei, pentru cei ce-si doresc si isi permit o inmormintare fastuoasa. Magazinul ofera si produse pentru firmele specializate, cum ar fi "trusa completa pentru imbracat, toaletat" sau "aparatul termic pentru scris panglica de flori".
In ceea ce-i priveste pe reprezentantii Bisericii Ortodoxe, inclinatia brailenilor catre inmormintarile organizate in stil occidental reprezinta, in principiu, un pas normal, in ton cu mersul lumii. "Numai ca, atunci cind se pune accent doar pe fast si pe folosirea unor accesorii de lux, in dauna slujbei religioase necesare sufletului celui decedat, n-am putea spune ca lucrurile se indreapta spre directia cea buna", ne-a declarat un preot ortodox.
Categorie articol: 

Comentarii