Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Servicii sociale diversificate la Fundatia Lumina

Fundatia Lumina are 9 ani de cind isi desfasoara activitatea in Braila. In urma proiectelor derulate in aceasta perioada, au fost construite adaposturi pentru tinerii crescuti in centrele de plasament care au peste 18 ani si nu mai au familii ori nu s-au putut integra in familiile naturale, si pentru femei, mame si copii maltratati domestic. Tot in cadrul fundatiei exista un centru de zi pentru copiii aflati in situatie de risc de abandon scolar sau familial si un Birou de Consiliere pentru Cetateni. Tinerii fara meserie care doresc sa se recalifice pot urma cursurile din cadrul Atelierului de formare profesionala in domeniul confectiilor. In ceea ce-i priveste pe virstnicii cu situatii materiale precare care nu sint sustinuti de familie, acestia pot beneficia de servicii sociale la domiciliu.
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii fundatiei, in 2006 au fost asistati peste 50 de tineri cu virsta de peste 18 ani. In adapostul din bl. R 8 din cartierul Obor tinerii au putut beneficia de spatii pentru locuit in camere de 10 mp, mobilate si dotate corespunzator, au fost consiliati in ceea ce priveste identificarea unui loc de munca si integrarea intr-un colectiv.
In cadrul Adapostului pentru femei, mame si copii maltratati domestic au fost asistate 49 de femei cu copii carora li s-au asigurat conditii optime de cazare si sprijin moral si juridic pentru depasirea situatiei de criza. "Activitatea s-a desfasurat in cadrul parteneriatului cu Consiliul Local Municipal. Serviciul a fost acreditat, am primit aviz de functionare. Unele dintre femei si-au rezolvat situatia, altele, nu, intorcindu-se la noi", a precizat Maria Jerlaeanu, presedinta a fundatiei.
Potrivit raportului prezentat, in 2006, au fost asigurate servicii la domiciliu unui numar de 51 de virstnici. Grupul tinta a fost format din persoane de peste 60 de ani care au venituri sub 250 de lei. In cadrul Atelierului de formare profesionala au invatat meserie 80 de tineri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii