Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Service-uri auto mari încă mai sunt deschise în Brăila, cele mici s-au închis sau se pregătesc să închidă

• mulţi brăileni evită să mai iasă din casă, astfel că şi în cazul atelierelor auto se resimte o criză tot mai acută de clienţi • nici furnizorii de piese nu mai fac livrări la fel de prompt ca înainte de instituirea stării de urgenţă

 

Brăilenii încă mai au unde să îşi repare maşinile în caz de urgenţă, însă multe dintre atelierele auto din municipiu şi-au redus drastic activitatea, unele fiind deja închise. Service-urile mari, gen Apan, Irmex sau Toyota funcţionează, încă, unele cu program redus cu câteva ore faţă de obicei, altele cu program normal. Evident, fiecare şi-a luat măsuri de precauţie în plus, pentru a nu-şi pune în pericol nici proprii angajaţi, nici clienţii.

“În contextul actual, service-ul unităţii noastre asigură urgenţele prin prezenţa unei echipe de specialişti, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-18:00. De asemenea, precizăm ca staţia ITP este functională, ţinând seama de cererea clienţilor care se află în situaţia expirării ITP. Deoarece avizul RAR nu se poate prelungi conform ordonanţelor în vigoare, unitatea noastră asigură posibilitatea realizării Inspecţiei Tehnice Periodice autorizate de Registrul Auto Român.

Personalul nostru este dotat cu echipamentele de protecţie necesare, autovehiculele fiind dezinfectate şi echipate cu protecţii, de la momentul intrării în atelierul service, până la predarea acestora la client. Am pus, de asemenea, la dispoziţia tuturor dezinfectant pentru mâini în spaţiul de recepţie, iar accesul în spaţiile de lucru este strict interzis.

De asemenea, menţionăm că am iniţiat o acţiune de voluntariat, respectând toate normele în vigoare. Astfel, colegii noştri voluntari vin în ajutorul clienţilor seniori, fără sprijin apropiat, ajutându-i cu livrarea celor absolut necesare. Suntem siguri că, prin solidaritate şi disciplină vom trece şi peste această perioadă dificilă”, ne-a transmis Radu Bălăşoiu, directorul Irmex Brăila.

Şi ateliere mai mici, de cartier, încă mai pot fi găsite deschise în această perioadă, însă multe dintre ele intenţionează să ia o pauză de câteva săptămâni, din cauza lipsei tot mai acute de clienţi. “Am avut doar trei clienţi toată săptămâna trecută. Lunea aceasta am avut doi, iar astăzi (ieri n.n.) avem o singură maşină în lucru. De treabă ar fi, că ne sună oamenii să ne spună că ar veni la atelier pentru diverse reparaţii, dar nu prea vor să iasă din casă până trece această perioadă dificilă. Unii spun că nu ştiu ce motiv să treacă pe declaraţia pe propie răspundere, ca să poată circula cu maşina. Cel mai probabil, o să ne oprim şi noi activitatea pentru o perioadă, până când încep lucrurile să reintre în normal”, ne-a spus Adrian H., administratorul unui service auto situat pe strada Dorului, din cartierul Lacu Dulce, unul dintre cele care încă mai au activitate la ora actuală în Brăila. Potrivit sursei citate, nici furnizorii de piese nu mai funcţionează la întreaga capacitate, unii suspendându-şi deja activitatea, alţii făcând livrările la intervale orare mult mai mari decât de obicei. În depozite, piesele auto sunt pe sfârşite, iar cele care trebuie aduse din import sunt foarte greu de găsit în perioada aceasta.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii