Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sergiu Diacomatu: "Nu am nimic de comentat despre scenariile şi iritarea unor lideri politici de mâna a doua"

Nu am nimic de comentat despre scenariile şi iritarea unor lideri politici de mâna a doua, nedorind să polemizez cu persoane care, nereuşind să facă nimic notabil în folosul comunităţii, caută notorietate provocând tot soiul de teme false de dezbatere publică. Sunt nedumerit însă de faptul că dumneavoastră aţi omis să aplicaţi regula de bază a jurnalismului într-o controversă - audiatur et altera pars (ascultă şi cealaltă parte) - având toate datele mele de contact la dispoziţie.

Prin intermediul acestui drept la replică adresat publicaţiei dumneavoastră, precizez că Fundaţia "Fiii Brăilei" şi eu personal, în calitate de preşedinte onorific, înţelegem să ne urmăm scopurile declarate public în interesul societăţii civile brăilene, preocuparea noastră fiind aceea de a reuşi să convingem autorităţile locale că le putem fi un partener social, nicidecum un adversar pe care îl obstrucţionează sistematic, dând tot felul de interdicţii şi punând tot soiul de condiţii absurde pentru fiecare activitate pe care o desfăşurăm. Reamintim doar cele pe care chiar publicaţia dumneavoastră le-a sesizat şi a luat atitudine cu profesionalism şi obiectivitate la momentul respectiv: Campionatul European de dirt-track, desfăşurat în şicanele preşedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu şi sărbătorirea zilei de 1 iunie, în Grădina Mare, când primarul Aurel Simionescu a dat dispoziţie ca reprezentanţii fundaţiei să fie împiedicaţi să ofere dulciuri copiilor. Închei aici, în speranţa că veţi publica acest drept la replică aşa cum a fost redactat.

Cu stimă,
Sergiu Diacomatu
Preşedintele onorific al Fundaţiei "Fiii Brăilei"

Nota redacţiei. Despre ipocrizie

Domnule Sergiu Diacomatu, cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi-a manifestat întotdeauna disponibilitatea de a prezenta în paginile sale, nediscreţionar, atât vocea societăţii civile, cât şi pe cea a politicienilor locali şi a încercat, mereu, să sancţioneze abuzurile autorităţilor. Mărturie stau miile de articole prezentate de cotidianul nostru în cei nouă ani de activitate, dar şi publicarea acestui aşa-numit "drept la replică", în fond un atac gratuit la adresa colegilor mei pe care îi acuzaţi de lipsă de profesionalism. Aceiaşi colegi care, după cum recunoaşteţi, au reacţionat la abuzurile autorităţilor locale, atunci când dumneavoastră şi fundaţia pe care o conduceţi le-aţi căzut victimă şi vor reacţiona fix la fel dacă abuzurile se vor repeta. Vă mai amintesc şi faptul că tot colegii mei sunt cei care au reacţionat şi atunci când jurnaliştii de la publicaţia pe care o controlaţi şi finanţaţi mai mult sau mai puţin transparent au fost ţinta injuriilor şi calomniilor preşedintelui PSD Brăila. Personal, mi-am manifestat solidaritatea faţă de ziariştii pe care, o recunoaşteţi sau nu, dumneavoastră îi plătiţi.

Domnule Diacomatu, unele dintre lucrurile pe care le detest cel mai mult la politicienii locali sunt ipocrizia şi impostura, iar activitatea dumneavoastră din ultima perioadă mă face să cred că vise de mari conducători au la Brăila oameni făcuţi din aceeaşi carne, din aceeaşi apă, din acelaşi pământ. Că sunteţi toţi o apă şi-un pământ, domnule Diacomatu.

O să vă mai spun ceea ce ştiaţi deja: că declaraţiile politicienilor locali la care faceţi referire au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, şi că prezentarea unei teme abordată într-o conferinţă de presă nu include neapărat ceea ce dumneavoastră amintiţi drept regulă principală a jurnalismului. Sunt declaraţii politice pe care, cu nume şi prenume, domnii în cauză şi le-au asumat şi cărora, fireşte, dumneavoastră aveţi dreptul să le răspundeţi. Doar că - se vede treaba - dumneavoastră nu lor aveţi a le răspunde. Paginile ziarului nostru nu ar fi refuzat o asemenea replică şi, mă gândesc, nici paginile revistei dumneavoastră - care a redat, la rândul ei, fără să vă citeze în vreun fel, declaraţiile liderilor locali ai PNL şi PDL - nu ar fi făcut-o. Mă întreb dacă v-a supărat neaplicarea regulii "audiatur et altera pars" şi în cazul jurnaliştilor dumneavoastră şi dacă le-aţi trimis şi lor un drept la replică similar. Despre ce vorbim domnule Diacomatu? Despre ipocrizie, iată.

Cu simpatie,
Marian Coman
Redactor şef "Obiectiv - Vocea Brăilei"

 

* Citește și editorialul Despre Diacomatu, caracatițe, mașinării și alți demoni

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii