Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serbia şi Bosnia, lovite din nou de inundaţii catastrofale

Mai multe drumuri locale au fost afectate în apropierea acestui oraş, la fel şi zeci de case şi un spital. În localitatea vecină Loznica, o sută de case au fost inundate.
În Bosnia vecină, sute de case au fost inundate în mai multe regiuni, în special în Banja Luka (nord-vest), la Tuzla şi Bijeljina (nord-est) şi la Zepce (nord). Un bărbat în vârstă de 29 ani a fost dat dispărut în Banja Luka, potrivit poliţiei.
Majoritatea acestor zone au fost deja grav afectate în luna mai în timpul celor mai grave inundaţii care au lovit Balcanii în peste un secol.
Situaţia este extrem de dificilă în regiunea Tuzla unde în unele zone au căzut 120 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în cursul a 14 ore, potrivit serviciilor de protecţie civilă.
Locuitorii din circa 200 de case au fost evacuaţi în localitatea vecină Gracanica. La Banja Luka şi în mai multe localităţi învecinate a fost instituită starea de urgenţă.
„Situaţia este mai gravă decât în timpul inundaţiilor din luna mai", a afirmat Momcilo Zeljkovic, primarul din Celinac, în apropiere de Banja Luka.
Circa două milioane de persoane au fost victime ale inundaţiilor care au lovit în mai Serbia şi Bosnia. Pagubele materiale au fost estimate la 2 miliarde de euro în Bosnia şi între 1,5 şi 2 miliarde de euro în Serbia.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii