Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Septuagenar inselat cu aproape 30 de milioane de lei

Zilele trecute, un brailean in virsta de 73 de ani a picat in capcana unor tineri necunoscuti care l-au convins sa le dea niste bani, sub pretextul ca aveau nevoie de ei pentru a ridica o suma venita din strainatate. Neculai T. a reclamat fapta a doua zi si le-a povestit politistilor ca a fost inselat de doi tineri, in virsta de 23-25 de ani, care l-au abordat pe strada, in timp ce se deplasau cu un autoturism de culoare neagra, al carui numar si marca nu l-a retinut.
Unul dintre ei i-a spus ca nepotul lui, care este plecat In strainatate, i-a trimis suma de 10.000 lei noi si ca, pentru a intra In posesia banilor, trebuie sa achite o taxa de 100 de euro. Septuagenarul i-a invitat In casa si, dupa ce le-a oferit suma de 1.300 lei, unul din tineri a reusit sa-i distraga atentia, iar celalalt i-a sustras 1.500 lei, din locul unde a vazut ca tine banii. In cauza s-a Intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari pentru identificarea autorilor.
Reamintim ca acelasi mod de operare a mai fost Intilnit In Braila anul trecut, atunci cind un barbat si o femeie au escrocat doi batrini. Astfel, la data de 20 aprilie 2005, Vasile C. (82 de ani), din Braila, a fost escrocat cu suma de 900 lei, iar la data de 12 octombrie 2005, Ovidiu C. (87 de ani), domiciliat pe Bulevardul Dorobantilor, cu aceeasi suma. "Atragem atentia potentialelor victime ale unui asemenea mod de operare ca majoritatea infractorilor sint voiajori, actioneaza la intervale de timp mai mari de sase luni, nu au locuinte stabile, Isi schimba fizionomia si Imbracamintea, iar identificarea si prinderea acestora este dificila si necesita un complex larg de activitati, tocmai si pentru faptul ca reclamatiile sint adresate cu Intirziere. Comiterea unor fapte de Inselaciune este favorizata de neglijenta si usurinta manifestata de victime In momentul verificarii documentelor (false) prezentate de faptuitori si invitarea acestora In locuinta, dar si de dorinta unor persoane de a se Imbogati facil", ne-au precizat surse autorizate din cadrul Biroului de Presa al IPJ Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii