Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sentinţă finală pentru cuţitarul drogat de la Gara CFR: Trimis direct la închisoare

inculpatul Sandu Ionuţ Ciprian a sperat că va primi o pedeapsă mai mică, în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi, însă veştile nu au fost cele aşteptate • zilele trecute, instanţa superioară a respins ca nefondat apelul formulat de cuţitarul din gară, astfel că a rămas în picioare pedeapsa de 2 ani şi 10 luni de închisoare a Judecătoriei Brăila • în septembrie 2017, individul s-a drogat cu prenadez şi apoi s-a apucat să ameninţe călătorii din gară şi taximetriştii cu un cuţit, după care s-a fugărit cu poliţiştii veniţi să îl liniştească

 

Cuţitarul drogat de la Gară s-a chinuit, în zadar, să scape de puşcărie. A trăit cu speranţa că judecătorii instanţei superioare îi vor da o pedeapsă mai uşoară, în urma apelului formulat împotriva condamnării aplicate de Judecătoria Brăila, de

2 ani şi 10 luni închisoare. Zilele trecute însă, inculpatul  Sandu Ionuţ Ciprian, omul străzii care i-a fugărit pe poliţişti şi a aruncat cu ameninţări după ce s-a drogat cu prenadez, a primit vestea proastă că merge la închisoare. Judecătorii Curţii de apel Galaţi au respins cererea inculpatului acuzat de ultraj la poliţist şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au menţinut pedeapsa dată de prima instanţă. “Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Sandu Ionuţ Ciprian împotriva sentinţei penale din 19.12.2017 a Judecătoriei Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului Sandu Ionuţ Ciprian. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestării preventive de la 21.09.2017 la zi, respectiv 12.03.2018. Obligă pe apelantul-inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Galaţi. Definitivă”, este soluţia pronunţată în şedinţa publică din data de 12 martie.

Reamintim că atacul violent de la Gară s-a produs în dimineaţa zilei de 21 septembrie 2017, când Ionuţ - Ciprian Sandu, brăileanul care îşi ducea traiul prin zona Gării CFR, s-a drogat bine cu prenadez, apoi şi-a pus un cuţit de 30 centimetri la brâu şi s-a îndreptat către gară. Ajungând pe peron, individul a traversat clădirea prin zona caselor de bilete şi a ieşit pe scările de acces din exteriorul gării. Aici, în prezenţa câtorva zeci de oameni, a scos de la brâu cuţitul şi a început să îi ameninţe pe cei din jur, călătorii din zona Gării şi taximetriştii intrând în panică, întrucât se aşteptau la ce este mai rău, mai ales că bărbatul tot striga “Vă tai, vă tai!”. Femeia de serviciu de la gară a sunat la Poliţia Transporturi şi a cerut ajutorul, povestind ce se întâmplă în spaţiul public. Poliţiştii au venit imediat în zona Gării, pentru a-l determina pe cuţitar să se liniştească, însă au avut şi ei parte de surprize. În imaginile video prezentate pe site-ul “Obiectiv Vocea Brăilei” imediat după producerea incidentului din zona Gării CFR se vede clar cum se desfăşoară toată urmărirea, între poliţişti şi cuţitar, dar şi momentul când individul este imobilizat.

Potrivit procurorului de caz, agenţii de poliţie Tănase Claudiu şi Băluţă Florin, ambii în uniforme de serviciu, s-au deplasat în zona din faţa gării şi l-au văzut pe inculpat ameninţând trecătorii şi mai mulţi şoferi de taxi. În zadar au încercat agenţii să îl liniştească pe scandalagiu şi să îl determine să arunce arma albă, pe care o tot flutura ameninţător. Ionuţ - Ciprian Sandu s-a apucat să îi fugărească pe oamenii în uniformă, ameninţându-i cu cuţitul. Comisarul şef Dănuţ Novac a ajuns şi el în zona Gării şi, întrucât îl ştia bine pe drogat, a încercat să discute cu el omeneşte. Boschetarul l-a ameninţat şi pe acesta cu moartea. În zonă au mai sosit trei poliţişti de la Biroul Proximitate, care se aflau în patrulare şi care fuseseră alertaţi de mai multe persoane. Într-un final, poliţiştii au reuşit să îl determine pe individ să arunce arma albă, acesta fiind apoi imobilizat. Ionuţ - Ciprian Sandu a fost reţinut pe ordonanţă şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă. În ziua de 22 septembrie 2017, Ionuţ Ciprian Sandu , de 34 de ani, a fost arestat preventiv, măsura fiind ulterior prelungită. 

Cuţitarul nu a fost niciodată băiat cuminte, el având mai are infracţiuni trecute în fişa de cazier. Pentru diferite fapte contra patrimoniului, inculpatul a primit multiple condamnări şi sancţiuni penale, din timpul minoratului. Din pedeapsa care atrage reţinerea stării de recidivă postexecutorie, respectiv de 3 ani şi 3 luni închisoare aplicată de Judecătoria Brăila, în 2013, şi rămasă definitivă în 2014, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, inculpatul a fost liberat la termen la data de 3 septembrie 2016.

Individul s-a întors acum la puşcărie, unde va sta liniştit, cel puţin o perioadă.

 
Categorie articol: 

Comentarii