Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sentinţă definitivă pentru tâlharii de la magazinul de bijuterii

Gălăţenii care au încercat să jefuiască magazinul de bijuterii din Barieră, în octombrie anul trecut, nu au avut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi. Magistraţii au respins ca nefondate recursurile inculpaţilor Georgian Vintilă şi Emil Neagu, dar şi pe cel declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, împotriva sentinţei judecătorilor brăileni, din luna februarie. Ei rămân astfel cu condamnările date de Judecătoria Brăila, 3 ani închisoare pentru unul şi 4 ani şi 4 luni închisoare pentru celălalt.

În data de 2 februarie, magistraţii Judecătoriei Brăila i-au condamnat pe cei doi la pedepse cu închisoarea, pentru infracţiunile de tâlhărie şi distrugere. Instanţa le-a respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de apărătorii inculpaţilor din infracţiunea de tâlhărie, în cea de furt calificat. Astfel, Emil Neagu (28 de ani), din comuna gălăţeană Lieşti, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlharie, însă a fost achitat pentru distrugere, întrucât fapta nu a fost săvârşită de el. La rândul său, Georgian Vintilă (25 de ani), din oraşul gălăţean Târgu Bujor, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie, iar pentru infracţiunea de distrugere tânărul a primit o amendă penală de 10.000 de lei.

Reamintim că în seara zilei de 8 octombrie, tinerii din Galaţi au pus la cale un jaf la bijuteria din Brăila, însă planurile le-au fost date peste cap de cetăţeni şi poliţişti, care au intervenit cu promptitudine. În jurul orei 17.30, Georgian Vintilă şi Emil Neagu au dat buzna în bijuteria situată pe Calea Călăraşilor, vizavi de poştă, în timp ce afară îi aştepta o maşină al cărei şofer habar nu avea ce planuri au tinerii. Magazinul era deschis, iar vânzătorul s-a trezit deodată cu cei doi în bijuterie. Unul dintre ei a spart cu un pietroi geamul de la vitrina unde se aflau bijuteriile "cu greutate", apoi tâlharii au luat cât au putut băga în buzunare şi într-o sacoşă. Vânzătorul a sărit să îi oprească pe hoţi, profitând de faptul că nu erau înarmaţi, în ajutorul lui venind şi angajatul de la Optica Medicală, magazin situat chiar alături de bijuterie. O patrulă de poliţie aflată în zonă a intervenit imediat, fiind alertată de trecători. Hoţii, care apucaseră să sustragă mai multe bijuterii din aur, în greutate de circa 650 de grame şi în valoare de 700 milioane de lei vechi, au încercat să fugă, însă au fost prinşi de poliţişti. Prejudiciul a fost recuperat integral.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii