Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sensul giratoriu de la ieşirea spre Galaţi, pe Şoseaua Dig, 84.000 euro

• aceasta este valoarea estimată a lucrărilor pe care municipalitatea le scoate la licitaţie în SEAP • termenul final de depunere a ofertelor expiră  pe 15 septembrie

 

Sens giratoriu de circa 84.000 euro, fără TVA. Atât ar valora contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii “Amenajare sens giratoriu în Municipiul Brăila - strada Mircea Malaeru colţ cu DN 22B”, potrivit anunţului postat, zilele trecute, în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice),  de către Primăria Brăila, ca autoritate contractantă. Pe lista avantajelor în urma realizării acestei investiţii, în anunţul de participare se menţionează, de exemplu, asigurarea continuităţii pe străzile Mircea Mălăeru şi DN 22B, economisirea timpului şi a carburanţilor, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunătăţirea capacităţii portante a drumurilor, precum şi reducerea gradului de poluare a mediului în zona respectivă. Din bugetul total estimat al investiţiei, 378.152 lei fără TVA, 351.510 lei vor costa lucrările efective, restul banilor fiind pentru proiectare, autorizaţii, studii de specialitate, documente, certificat de urbanism ori asistenţă tehnică.

Firmelor interesate de acest contract li se cere să constituie o garanţie de participare în cuantum de 3.781,52 lei, adică 1% din valoarea estimată, şi, în plus, să facă dovada experienţei, în sensul prezentării listei principalelor lucrări realizate în cursul ultimilor 5 ani, din care să reiasă că au fost executate lucrări similare, la nivelul a unul sau mai multe contracte, în valoare cumulată de minimum 351.510 lei.

Tipul procedurii alese pentru stabilirea contractorului general este “Cerere de ofertă, procedura simplificată, într-o singură etapă”, cu unic criteriu de atribuire “preţul cel mai mic”.

Data limită de depunere a ofertelor este vineri, 15 septembrie, iar data limită de evaluare a ofertei, marţi, 10 octombrie. Dacă procedura achiziţiei se va derula fără contestaţii, este posibil ca lucrarea să se finalizeze în acest an, dat fiind faptul că meteorologii au previzionat o toamnă cu temperaturi ridicate. În caz contrar, cel mai probabil, lucrările vor fi demarate în primăvara anului viitor.

De precizat că, de ceva vreme, intersecţia unde urmează a fi făcută această investiţie a fost amenajată prin amplasarea câtorva piese din plastic care delimitează un sens giratoriu.
Categorie articol: 

Comentarii