Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatul a respins o cerere de reexaminare a lui Băsescu privind listarea "Fondului Proprietatea"

Cererea de reexaminare fusese respinsă şi de comisia juridică a Senatului, raportul acestuia fiind adoptat de plen cu 50 de voturi "pentru" şi 43 "împotrivă". Senatorii au explicat că solicitări precum ce a preşedintelui nu pot fi cuprinse în lege şi nu este "oportună" o astfel de modificare.
Traian Băsescu cerea modificarea legii menţionând că prin actualele prevederi s-a instituit obligaţia pentru ministerele şi autorităţile publice prevăzute de lege să iniţieze procedurile necesare pentru derularea de oferte publice iniţiale sau secundare de vânzare pentru pachete de acţiuni de minim de 5% emise de societăţile comerciale, societăţile naţionale şi companiile naţionale prevăzute în anexa la lege, în vederea admiterii acţiunilor acestora la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de S.C. Bursa de Valori Bucureşti - S.A.
Această procedură de admitere la tranzacţionare trebuia să se finalizeze cel târziu la 31 decembrie 2008. Actul normativ trimis spre promulgare modifică această dată astfel încât finalizarea procedurilor de admitere la tranzacţionare se va realiza cel târziu la 31 decembrie 2014.
Prin cererea de reexaminare, Băsescu doreşte grăbirea procesului.
Categorie articol: 

Comentarii