Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Simionescu: "Nu ne putem permite, la Braila, ca baietii destepti din constructii sa cada de fraieri!"

Reporter: Domnule senator, eu credeam ca tu esti sef in PSD Braila.
Simi: Eu inca mai cred, caci credinta nu mi-o poate lua nimeni. Dar nu conteaza cine este sef, ci cine conduce. Teoretic, domnul Bunea Stancu este sef, ca a si fost ales la judeteana, dar de condus cred ca conduce dl. Bunea Stancu. Stiu, o sa spuneti ca este una si aceeasi persoana. Nu este adevarat. Domnul Bunea Stancu nu este niciodata una si aceeasi persoana. Domnia sa reactioneaza si se comporta in functie de natura problemei cu care se confrunta, lucru care ma face sa afirm ca este un personaj complex.
Reporter: Domnul Cibu i-a zis gnom necioplit din Tichilesti.
Simi: Eee, dom' primar petrece cam mult timp in ultima vreme in compania DEX-ului. Cine stie, poate ca i-a placut acest cuvint. La urma-urmei, de la gnom la OM nu e mare diferenta si cred ca asta a vrut sa sublinieze domnul Cibu: ca domnul Bunea Stancu este un mare om, un mare caracter si, cu riscul de a ma repeta, o mare personalitate.
Reporter: Ce inseamna odele astea la adresa lui Stancu?
Simi: Nu sint ode, pentru ca ode nu am mai facut de mult, cred ca sint aproape 20 de ani de atunci. A fost o vreme cind eram printre cei mai buni din tara la recitat ode, dar daca timpurile s-au schimbat a trebuit sa ma reorientez si eu. Sa ma adaptez, cum se spune. Acum, cind sintem in anul 2007, pot afirma cu mindrie ca am reusit sa deprind regulile de baza ale noului regim capitalist, sa-mi pun toata experienta in slujba Brailei.
Reporter: Da' toata lumea s-a prins ca de la o vreme il cam pupi in cur pe Stancu.
Simi: Domnule, eu sint barbat, barbat adevarat chiar. Cum sa il pup in, scuzati expresia, cur pe Stancu? Ce, o fi si el vreo manechina de top si nu stiu eu? In plus, in caz ca nu ti-ai dat seama, eu sint senator, iar el este un biet presedinte de CJ. Altfel spus, eu sint sef la oras, el este sef la tara!
Reporter: Dar matale ai fost cel care a propus ca firmele de constructii din Braila, alea cite sint, sa se uneasca intr-un fel de Cartel, de Fratie, si sa cistige viitoarele licitatii pentru construirea de cartiere ANL. Un fel de pirtie pentru Concivia lui Stancu!
Simi: Nu, domnule, ai inteles exact pe dos. Deci treaba este extrem de simpla, numai ziaristii ca dumneata tind sa o complice. Am zis ca mai bine cistiga ai nostri, brailenii adica, decit altii din alte orase. Ce e rau in a incuraja firmele de constructii de la noi din oras? De ce sa plece banii nostri in buzunarele altora? Parafrazindu-l pe presedintele Basescu, as spune ca nu ne putem permite, la Braila, ca baietii destepti din constructii sa cada de fraieri! Intr-adevar, avem citiva baieti destepti care activeaza in domeniul constructiilor. Ce vina am eu sau dumneavoastra ca printre acestia se numara si domnul Bunea Stancu? Daca este baiat destept, sa-i fie de bine!
Reporter: Nu va mai saturati de bani!
Simi: Domnule ziarist, cu parere de rau iti spun ca aceasta afirmatie nu este adevarata. Ne-am saturat de mult, acum doar ne mai prostim la masa, mai gustam asa din cind in cind din bucate, caci am auzit recent pe cineva spunind ca pofta vine mincind. Iar cum noi eram satui, am zis sa ne apucam de mincat, poate asa o sa atragem si mai multi bani, pardon, investitii spre noi.
Reporter: Cine va fi candidatul PSD la primarie?
Simi: Momentan nu stiu, caci am uitat sa-l intreb pe domnul Bunea Stancu. Dar cred ca vom fi in masura ca in curind sa facem public numele candidatului nostru. Eu as candida la primarie, caci nu ar fi pentru prima oara cind as fi infrint, deci pot spune ca m-am obisnuit deja, dar ma gindesc sa las locul si altora. Poate vor sa ia si ei bataie, poate vor sa simta cum este sa iesi pe locul 2. Astfel de oameni trebuie promovati si sustinuti, pentru ca in ziua de azi este din ce in ce mai greu sa pierzi cind ai toate pirghiile judetului in mina.
Reporter: Va referiti la Stancu?
Simi: Nu ma refer la Stancu, ci la domnul Bunea Stancu. Dumnealui are un mare potential in aceasta directie. Sincer, daca mi-ati cere un pronostic, cred ca el va pierde alegerile pentru Primaria Braila inca din primul tur, ceea ce nu-i de ici, de colo. Ca in orice competitie insa, domnul Stancu are si sanse sa cistige. La urma-urmei, exista atitea si-atitea primarii in judet unde este nevoie de oameni capabili, nu numai Primaria Braila este cea unde este necesara prezenta unui om gospodar. Eu as fi multumit cu orice primarie din judet, caci, per total, candidati la functia de primar sint peste 50, iar Primaria Braila, din pacate, este numai una. Stiu insa ca domnul Bunea Stancu este un pic mai orgolios si nu cred ca va accepta alta primarie, decit cea din orasul Braila. As evita sa spun ca ii tin pumnii domnului Bunea Stancu, pentru ca domnia sa ar fi in stare sa ma si pocneasca, iar mie nu imi plac bataile, pentru ca tot timpul le iau, niciodata nu mi s-a intimplat sa si dau vreuna!
Reporter: Atunci, domnule tovaras Simionescu, va uram mult succes!
Simi: Vaaai, ce amabili sinteti, nu ma asteptam la asa ceva din partea voastra. Sa stiti ca am nevoie de mult succes, pentru ca nu se stie niciodata cu domnul Bunea Stancu. O data suceste cuiul si ne trezim toti ca trebuie sa ne gasim serviciu in alt partid!
Categorie articol: 

Comentarii