Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Ion Rotaru, printre semnatarii scrisorii anti-Dragnea

• potrivit presei centrale, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, ar face parte dintre liderii de organizaţii din ţară care au semnat scrisoarea prin care se cere retragerea sprijinului politic faţă de Liviu Dragnea • Rotaru nu a putut fi contactat telefonic pentru a confirma sau infirma informaţia • recent, fostul premier al României, Mihai Tudose, a vorbit însă despre tensiunile reale din PSD şi nevoia dezbaterii unor probleme• în presa naţională se discută despre această scrisoare semnată deja de peste 20 de lideri de organizaţii

 

Preşedintele interimar al PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, ar face parte din grupul de lideri de organizaţii care îi cer lui Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului. Potrivit Realitatea Tv şi ulterior a informaţiilor apărute pe surse în presa centrală, Rotaru ar fi semnat scrisoarea celor peste 20 şefi de organizaţii PSD din ţară prin care se solicită retragerea sprijinului politic faţă de Dragnea. Din păcate, în ciuda tuturor încercărilor redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” de a-l contacta, Ion Rotaru nu a răspuns apelurilor, iar ulterior şi-a închis telefonul, astfel că nu am putut obţine o confirmare sau infirmare a informaţiilor apărute deja în presa de la Bucureşti.

Pe scurt, potrivit stiripesurse.ro, semnatarii acestei scrisori vor să îl determine pe şeful PSD să-şi dea demisia pentru a evita un scandal în interiorul partidului. Nicolae Bădălău, Paul Stănescu şi Mihai Tudose ar fi de fapt nucleul dur al grupării din partid care doreşte îndepărtarea lui Liviu Dragnea de pe fotoliul de conducere. Practic, zilele lui Dragnea la conducerea partidului ar fi numărate, mai scriu jurnaliştii, în condiţiile în care e deja de notorietate şi razboiul făţiş dintre liderul PSD şi primarul capitalei, Gabriela Firea.

Sâmbătă, în plină controversă, realizatoarea Realitatea Tv Denise Rifai a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care a anunţat că ar mai fi apărut alte cinci nume ale unor grei din PSD care vor ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, informaţie preluată de stiripesurse.ro şi alte site-uri de ştiri la nivel central.

“ŞOC!!!! Astăzi (n.r. - sâmbătă) au mai apărut alte Cinci NUME ale unor grei din PSD care se alătură domnilor Stănescu, Bădălău, Ciolacu şi doamnei Gabriela Firea, ca semnatari ai scrisorii în care se cere retragerea sprijinului politic lui Liviu Dragnea. Aşadar, următorii pe lista semnatarilor scrisorii sunt: Dumitru Buzatu - şef PSD Vaslui; Robert Negoiţă - şef PSD sector 3 Bucureşti; Rodica Nassar - şef PSD sector 2 Bucureşti; Ioan Mocioalcă - şef PSD Caraş Severin; Ion Rotaru - şef PSD Brăila. Şi acum, câteva precizări: 1. Scrisoarea Există şi există într-un singur exemplar şi este în posesia unei persoane pe care eu o cunosc foarte bine şi care este o persoană cu mare greutate în PSD; 2. CEI CARE SPUN CĂ SCRISOAREA NU EXISTĂ şi că este o mare gogomănie NU AU FOST DE FAPT INVITAŢI SĂ SEMNEZE SCRISOREA!!!!! (mulţi lideri psd care de fapt aşteaptă la colţ să pice Dragnea, dar până atunci se dau susţinători de seamă - spun că scrisoarea nu există)”, a postat Denise Rifai pe pagina sa de Facebook, ieri revenind cu informaţia că al doilea pe lista celor care au semnat scrisoarea este Marian Neacşu, secretarul general al formaţiunii, cel care ar avea şi susţinerea să preia interimar şefia partidului. În plus, pe lângă cei cinci amintiţi mai sus, semnatarilor li se adaugă şi: Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, Niculae Bădălău, Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea, precum şi alţi primari “cu greutate” din ţară.

 

Tudose recunoaşte tensiunile acumulate în PSD, pe fondul ignorării problemelor

Situaţia tensionată de la nivelul PSD a fost comentat, recent, pentru “Obiectiv - Vocea Brăilei”, de fostul premier al României, Mihai Tudose, care a afirmat că totul a pornit de la lipsa de dialog de la nivelul partidului.

Plecând de la ideea că în presa centrală se vorbeşte despre această scrisoare semnată de mai bine de 20 de lideri de organizaţii din ţară, prin care se solicită retragerea sprijinului politic faţă de Dragnea, deputatul brăilean Mihai Tudose a precizat că lucrurile sunt din ce în ce mai tensionate pentru că cele reclamate în trecut de senatorii Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău, în scrisorile prin care au criticat actuala conducere, au rămas nediscutate.

“Păi situaţia este exact ca înainte. În sensul că s-au solicitat de câteva ori - începând cu scrisoarea domnului Bădălău din ianuarie, cu scrisoarea doamnei Andronescu, cu altele - nişte discuţii care nu au avut loc şi probabil că, neavând loc discuţiile, nu au fost nici clarificările şi au rămas problemele”, a declarat Tudose.

Acesta nu a dorit să se pronunţe în privinţa posibilităţii organizării unui nou CExN PSD, în condiţiile în care, potrivit presei centrale, Liviu Dragnea nu îşi doreşte unul până la organizarea referendumului pentru “Familie”. Chiar şi aşa, deputatul a punctat că partidul are nevoie de anumite clarificări, în special asupra faptului că, deşi programul de Guvernare s-a îndeplinit până acum, există foarte multe nemulţumiri venite din partea populaţiei.

“Partea proastă, de neînţeles, la care se vrea un răspuns este asta: cum putem să fim într-o situaţie în care partidul să scadă, în condiţiile în care totuşi programul de guvernare se îndeplineşte?! Pentru că, atenţie, nu ne-a acuzat nimeni că nu am îndeplinit programul de guvernare! Cu toate astea, lumea e foarte nemulţumită. Ceva este în neregulă, ceva este greşit. Nu ar trebui să vedem ce se întâmplă? Că vorbim despre partid”, a mai spus Tudose.
Categorie articol: 

Comentarii