Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul invizibil Dan Sabau face valuri chiar si in lipsa

Senatorul Dan Sabau reuseste o performanta rar intilnita: sa fie cel mai criticat parlamentar de Braila, desi da prin judet din Paste-n Craciun. O spune o cercetare facuta recent de Institutul pentru Politici Publice, care-l plaseaza pe liderul interimar PLD in topul chiulangiilor din circumscriptie, dar si al celor mai criticati parlamentari de Braila in presa locala. Va dati seama ce presa ar avea daca ar sta mai mult prin circumscriptie, si ar avea prilejul sa faca mai multe boacane decit face acum, cind straluceste prin lipsa! Aparitiile sale sint la fel de rare ca acelea ale Fecioarei Maria, dar atunci cind da Dumnezeu si mai vine prin judet si se arata la fata, nu are inspiratia sa apara in fata unor copii nevinovati, ci in fata unor ziaristi unsi cu toate alifiile, care-l asculta cu gura cascata de uimire, dar nu din cauza cuvintelor memorabile pe care le zice, ci din cauza aberatiilor pe care le slobozeste.
De ani de zile, Sabau are teme de discutie putine si fixe, prima dintre ele fiind legata de frustrarea de a fi fost izgonit cu un sut in partea dorsala de la Spitalul Judetean. Pentru un om atit de ocupat ca el, cu multiple activitati medicale in multiple colturi ale tarii, ar fi trebuit sa fie o usurare ca a scapat de o grija, dar pentru orgoliosul Sabau, infringerea nu poate fi trecuta cu vederea. Ca atare, el este hotarit sa duca un razboi lung, de uzura, cu managerul Spitalului, doctorul Mihailescu, pe care-l ataca, direct sau indirect, ori de cite ori aterizeaza prin Braila. Ca are sau n-are treaba, el, la 11 trecute fix, cind e prin preajma ziaristilor, incearca sa muste din Mihailescu, dar, deocamdata, nu reuseste decit sa-l manince de partile moi. Ceea ce este si mai jenant este ca noi, unii dintre ziaristi, ne-am cam plictisit sa-l auzim cum isi plinge singur de mila si cum povesteste, de fiecare data, cum a fost el persecutat politic, cum este afectata insasi Sanatatea braileana din cauza izgonirii sale si ce bun este el, ca medic. Nu ca am contesta calitatile sale profesionale, dar e cert ca i-au murit laudatorii, si incearca sa suplineasca aceasta lipsa cu forte proprii, facindu-si, de fapt, un deserviciu. In opinia lui Sabau, Mihailescu este inamicul public numarul 1. Initial a fost inamicul lui personal, dar frustrarile adunate de-a lungul anilor in care se tot razboieste cu Mihailescu si o tot incaseaza l-au adus la paroxism, astfel incit, mai nou, imaginea managerului spitalului s-a marit, devenind dusmanul tuturor brailenilor. Ca sa fim mai exacti, daca e sa-l intrebi pe Sabau, Mihailescu este de vina pentru toti brailenii care mor, toti cei care se imbolnavesc si ajung in spital si toti cei care vor muri, in veacul vecilor, amin! Orice face Mihailescu este gresit, fie ca muta sectiile din spital, fie ca nu muta Hemodializa, fie ca respira, actiunile sale fiind un atentat la sanatatea publica.
Acum, nu-i vorba, ca intre a-l asculta cum il birfeste pe managerul Spitalului Judetean sau cum abereaza pe tema bazei NATO la Braila si a filialei locale a Yaht-Clubului Regal, tot la Braila, nici nu stii ce sa alegi. In primul caz, te apuca cascatul - cacofonia nu este deloc intimplatoare, in al doilea, risul. Amindoua sint greu de mascat, cind stai fata in fata cu interlocutorul care n-are simtul ridicolului.
Categorie articol: 

Comentarii