Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Ilascu calatoreste mult, prost si fara rost

Mai tineti minte cind toata Romania deplingea soarta lui Ilie Ilascu? Il faceau martir pe la televizor si erou national prin parlament. Intr-adevar, omu' zacea in inchisoare, facindu-se vinovat doar de faptul ca s-a opus ruperii Basarabiei si colonizarii rusesti. Grupul Ilascu, aflat in detentie, a ajuns imediat de notorietate printre romani, nu putini fiind cei care s-au grabit sa-i ofere sprijin neconditionat in momentul in care va fi iesit din inchisoare. S-a facut lobby la cel mai inalt nivel, presiunile internationale derulate pentru eliberarea lui Ilie Ilascu fiind de mare intensitate. In cele din urma, Ilascu a fost lasat liber, ba chiar liber sa vina in Romania. Urale, strigate de bucurie si chiuieli au insotit venirea in tara a martirului moldovean. Vadim Tudor a fost cel care i-a intins cel mai mult o mina de ajutor, facindu-l peste noapte ditamai senator PRM.
De ce sa nu recunosc, si eu m-am bucurat cind Ilascu a fost ales (pe liste, se intelege) senator in Parlamentul Romaniei. Am zis, ca multi altii, ca mai bine sa fie senator un om cu sufletul curat, care a suferit, care a fost inchis printre straini, decit un ins ca Dan Iosif, de exemplu, care mai tot timpul injura si umbla rupt de treaz.
Iata insa ca, intre timp, Ilie Ilascu s-a dat cu "aialalti", adica a devenit unul de-al lor. Potrivit unui raport oficial, intocmit pe perioada ianuarie 2005 - octombrie 2006, demnitarul care a bifat cele mai multe excursii in strainatate este, ati ghicit, Ilie Ilascu. Ma, e normal ca senatorii si demnitarii sa plece afara, sa aiba schimburi de experienta, sa participe la congrese si alte simpozioane, dar cind vezi ca pe lista cu deplasari apar tari precum Tanzania, Egipt sau Qatar parca te incearca sentimentul sa injuri pe cineva. Si iata, un nene numai bun de injurat ar putea fi chiar senatorul Ilie Ilascu. Caci in perioada mai sus amintita, adica intr-un an si 10 luni, 'mnealui a calatorit prin strainataturi fix 199 de zile. Adica aproape 7 luni de zile, fratilor, bifate zi de zi pe glob, la dracu-n praznic. Cine a platit? Fraierii ca noi, evident. Ce anume a facut senatorul Ilascu in aceste excursii? Banuiesc ca a incercat sa recupereze din timpul petrecut in inchisoare. Iar daca nu a reusit sa recupereze acest timp, nu-i nici o problema. Mai are un an de mandat, deci cacalau de vizitat.
Categorie articol: 

Comentarii