Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorii Ruse şi Rotaru, părtaşi la marea mizerie făcută românilor

Este incredibil gestul de sfidare pe care a putut să îl facă Alianţa PSD-ALDE la adresa românilor. Miercuri, senatorii PSD şi ALDE s-au opus proiectului de lege privind obligarea autorităţilor locale de a monta steaguri tricolore pe bulevardele principale, la oraşe şi pe străzile principale la sate, cu ocazia Zilei Naționale (1 decembrie 2018).

Asta înseamnă că autorităţile din Secuime nu vor fi obligate să arboreze drapelul României, de Ziua Naţională. Or, dacă nu sunt obligate de lege, evident că nu vor face acest gest.

Nu este cazul să apăsăm acum pedala naţionalismului deşănţat, dar ni se pare un gest de bun simţ ca în ţara ta drapelul naţional să fie arborat în fiecare oraş, mai ales că vorbim despre Centenarul Unirii, 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Cu ce deranja un steag arborat în oraşele din Secuime? Cerea cumva de mâncare unora sau altora? În schimb, pentru românii de acolo gestul era unul important.

Regretabil este că la această acţiune mizerabilă au pus umărul şi cei doi senatori de Brăila, este vorba despre Ion Rotaru (PSD) şi Mihai Ruse (ALDE). Cei doi au votat împotriva proiectului prin care autorităţile locale (deci inclusiv cele din Secuime) erau obligate să arboreze drapelul naţional.

Eu, unul, sunt tare curios cum vor da ochii cu electoratul brăilean cei doi senatori. Cum le vor explica ei brăilenilor că i-a durut în fund de Ziua Naţională a României, de 1 Decembrie 2018. A, vor spune că aşa le-a dictat partidul să voteze la acest proiect de lege? Atunci, la alegerile viitoare să îi voteze partidul, să nu mai aibă tupeu să vină să ceară voturile brăilenilor. (Milion ROTARU)
Categorie articol: 

Comentarii