Mergi la conţinutul principal

Semne de primăvară la Casa «Petre Ştefănescu Goangă»

Începutul primăverii este prilejul ideal, pentru cei mici şi cei mari, de dezvoltare a creativităţii prin comunicare, joc şi lectură, dar şi prin cunoaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor locului. Manifestarea, intitulată sugestiv "Semne de primăvară", ce se desfăşoară în perioada 3-8 martie la Casa "Petre Ştefănescu Goangă", vine în întâmpinarea obiectivului pe care şi l-au propus atât instituţiile culturale din cadrul Primăriei Brăila, cât şi organizaţiile de profil din localitate: Organizaţia Trebuie, Fundaţia Lumina, SOS Autism, Micii Ziarişti Brăileni- Palatul Copiilor Brăila şi Micii Cercetaşi Brăileni.
Casa "Petre Ştefănescu Goangă", monument istoric din centrul vechi al oraşului, situată lângă Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", reabilitată din fonduri europene şi finalizată în 2014, se dovedeşte a fi locul perfect în care copiii şi părinţii şi-au dat întâlnire pentru a celebra în aceste zile sosirea mult aşteptatei primăveri.
"Proiectul de reabilitare a Casei Petre ştefănescu Goangă se află în perioada de sustenabilitate de cinci ani, iar manifestarea Semne de primăvară, organizată de Primăria Brăila, se află la a doua ediţie şi deja se înscrie în linia evenimentelor ce au devenit tradiţie la Casa Goangă", ne-a declarat Iuliana Neagu, director executiv al Direcţiei de Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare, Relaţii Internaţionale (DSPPDRI) din cadrul Primăriei Brăila.

Competiţia dintre generaţii

"Între 3 şi 8 martie, brăilenii pot vizita expoziţiile cu vânzare de mărţişoare şi produse handmade realizate de membrii organizaţiilor Trebuie şi Lumina, felicitări cu texte şi poeme deosebite scrise de către copiii de la Cercul de Ziaristică Micii Ziarişti Brăileni de la Palatul Copiilor", ne-a declarat Emilia Moroianu, managerul proiectului de reabilitare a Casei Petre Ştefănescu Goangă.
În zilele de 5 şi 6 martie porţile Casei Goangă sunt deschise pentru toţi cei interesaţi să participe la prezentarea "Zilele Babelor"- Tradiţii Româneşti şi la Concursul "Cât de bine ne cunoaştem", susţinute de Nicoleta Butnaru, profesor coordonator al Cercului de Ziaristică de la Palatul Copiilor.
În deschiderea evenimentelor de joi, 5 martie, de la orele 16.30, va cânta la pian unul dintre cursantii de la ziaristică, Maria Bădaşcu, în vârstă de 9 ani, care este şi elevă în clasa a doua la Liceul de Artă "Haricleea Darclee", clasă coordonată de profesorul Mircea Petrescu.
Maria este unul dintre copiii de excepţie ai Brăilei care confirmă pe mai multe domenii: muzică, desen, literatură.
"Micii ziarişti participă la acest eveniment cu o expoziţie inedită de felicitări handmade. Maria este unul dintre copiii care se dezvoltă frumos şi în cadrul cercului, a participat la scrierea felicitărilor, la compunerea mesajelor din acestea şi chiar şi la desenarea lor, fiindcă are talent şi în acest domeniu. Toţi copiii noştri sunt talentaţi, iar acum arată acest fapt în cadrul expoziţiei de felicitări. Important e că micuţii au compus mesaje emoţionante, specifice acestei perioade, pe care le-au scris pe felicitări. Au compus versuri, au scris eseuri pentru mame, doamne şi domnişoare, au pus emoţie în mesajele lor, iar acum le expun spre bucuria vizitatorilor", a adăugat Nicoleta Butnaru.
În cadrul concursului "Cât de bine ne cunoaştem", părinţii şi copiii intră într-o competiţie de bun augur, competiţie în cadrul căreia micuţii se dezvoltă personal, îşi perfectează arta comunicării în public şi, nu în cele din urmă, descoperă câteva frânturi din vieţile celor care i-au adus pe lume şi le călăuzesc paşii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro