Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Semne bune pentru la anul

Mai sint putine zile pina la sfirsitul unui an agitat. De fapt, agitat a fost pentru unii; altii nu s-au stresat prea tare, raminind adeptii principiului "lasa, ba, ca merge si-asa!". Asta s-a vazut cel mai bine de curind chiar, cind edilii s-au codit mult timp sa atirne pe strazi vreun bec care sa aduca un aer de sarbatoare in oras, in vreme ce prin alte parti feeria de lumina s-a revarsat inca de la Ziua Nationala. Dar sa zicem ca Primaria a facut economie de curent si de bani pentru instalatii noi de lumini. Un fel de cheltuire judicioasa a bugetului local, in dauna imaginii orasului.
Problema este ca imaginea dezolanta care ne va insoti in seara zilei de 31 decembrie spre Uniunea Europeana risca sa se tina scai de noi si in anul care vine. Prea multa frustrare au adunat brailenii in 2006. O spun cititorii nostri, care de citeva luni bune isi varsa oful pe pagina de internet a ziarului, semnalind ce nu e bine si ce ar trebui facut. De la scandalul bibliotecii, la siguranta cetateanului si fenomenul infractional ridicat si pina la strazile murdare si haitele de ciini vagabonzi. Din pacate, insa, oricit de tare au strigat brailenii prin vocea ziarului, cele mai multe probleme tot nerezolvate au ramas. Legatura dintre autoritati si comunitate lasa in continuare de dorit. Nu poti sa pretinzi ca te afli la conducerea orasului sau a judetului si sa te ascunzi dupa usi inchise, in spatele mesageriei de pe telefonul mobil sau al unui purtator de cuvint incaltat de forma cu functia asta. E inadmisibil ca am ajuns sa-l regretam pe Lungu pentru ca strazile erau mai curate pe vremea lui, e de neiertat faptul ca orasul nu are inca un plan urbanistic de dezvoltare si ca toate proiectele existente - putine la numar - fac parte din categoria celor cu bataie scurta in timp, adica sint de mica amploare.
Concluzia este ca, daca lucrurile au mers cum au mers pina acum, o schimbare se impune. Amenajarea citorva parcari in cartierele orasului sau lucrarile de canalizare in Chercea ar putea fi un inceput, unul simbolic insa. Sint necesare citeva stimulente. Ziarul nostru, mass-media in general, dispune de putine pirghii in acest sens, dar unele dintre ele ar putea da rezultate chiar si in cazul liderilor - administrativi, politici etc. - ai unui oras unde aproape ca nu se intimpla nimic, precum Braila. Nu e o promisiune de genul "vom face totul", ci mai curind un angajament ca vom schimba foaia, ca vom aborda totul intr-un mod mai transant. Ca sa auzim de bine in 2007.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii