Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SEISM 2018: 85 de pompieri brăileni au plecat la București, în cadrul celui mai mare exercițiu în caz de cutremur

* conform scenariului, un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter a avut loc în București, 12 clădiri s-au prăbușit și există peste 200 de răniți * forțele IGSU și ISU din țară au fost mobilizate * de la Brăila, au plecat spre Capitală 85 de pompieri, cu mai multe autospeciale

Andreea ICONARU

Exercițiu „Seism 2018”. Astăzi, sâmbătă, 13 octombrie, are loc cea mai mare simulare de intervenție în cazul unui cutremur de proporții, produs în București, „orașul bulinelor roșii”, așa cum a fost supranumit de presa centrală. Potrivit scenariului, în jurul orei 9.00, a avut loc un seism cu o magnitudine de 7,5 grade pe scara Richter, urmat de mai multe replici, în urma căruia 12 clădiri s-au prăbușit în Capitală. Imediat, au fost mobilizați lucrătorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și cei din cadrul inspectoratelor din țară. În primele zeci de minute, au fost operațiuni de recunoaștere. Ulterior, s-a făcut apel ca zeci de echipaje de pompieri din teritoriu să vină la București, numărul răniților fiind estimat la 200. În aceste condiții, de la Brăila au plecat, în jurul orei 10.30, 85 de pompieri, cu 2 autospeciale de stingere de apă și spumă, 4 echipaje SMURD, o autospecială de cercetare chimică, bacteriologică, radiologică și nucleară, un echipaj de Descarcerare grea, un camion și 3 microbuze din partea ISU „Dunărea” Brăila, IPJ și MapN, potrivit col. Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila. Convoiul a putut fi văzut de către brăileni pe bulevardul Dorobanților, deplasându-se spre ieșire din municipiu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a susținut o conferință de presă și a explicat că exercițiul are rol de testare a organizării și va dura 5 zile. În premieră, sunt folosite containere de căutare-salvare, a mai spus Arafat. Exercițiul este monitorizat de UE, NATO și SUA, iar forțele sunt mobilizate în timp real. Autoritățile au făcut apel la calm.
Categorie articol: 

Comentarii