Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seif al-Islam recunoaste ca infirmierele bulgare au fost torturate in Libia

Seif al-Islam, fiul liderului libian Muammar Kadhafi, a recunoscut intr-un interviu acordat Al-Jazeera ca infirmierele bulgare au fost torturate in timpul detentiei timp de opt ani in Libia, relateaza site-ul Novinite.com.
"Da, au fost conectate la electricitate si amenintate ca familiile le vor fi persecutate", a afirmat Seif al-Islam.
Fiul liderului libian a catalogat procesul intentat cadrelor medicale drept o forma de santaj politic, negind ca aceasta metoda a fost initiata de Tripoli. El sustine ca Europa a initiat "jocul imoral", iar Libia s-a folosit de acest caz pentru a-si rezolva problemele pe care le avea cu Occidentul.
Al-Islam crede in impartialitatea sistemului judiciar libian si a multumit Qatarului pentru rolul jucat impreuna cu Franta in cazul infirmierelor.
El a exclus posibilitatea ca Libia sa fie trasa la raspundere in justitie pentru torturarea infirmierelor si a respins declaratiile medicului palestinian Ashraf Al-Hadjudj despre timpul petrecut in detentie.
Ashraf Al-Hadjudj a povestit ca a fost tinut intr-o celula cu trei ciini si a fost batut. Medicul sustine ca a fost legat pe o bara metalica si a fost invirtit in pozitia "rotisor".
Categorie articol: 

Comentarii