Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Seful Politiei Rutiere nu trebuie facut Acarul Paun!"

Presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Ion Rotaru, considera neintemeiata posibila masura a schimbarii sefului Politiei Rutiere, subcomisar Dumitru Budes, pe motiv ca in primele sapte luni ale anului, in Braila au avut loc mai multe accidente de circulatie decit in perioada corespunzatoare a anului trecut. Rotaru este de parere ca, dincolo de activitatea sefului Politiei Rutiere, trebuie luati in calcul o multitudine de alti factori, pe care acesta nu-i poate controla, si, ca atare, de care nu este raspunzator. Rotaru, care a fost implicat, ca sef al ATOP, in programul de prevenire a accidentelor de circulatie pus la punct de Dumitru Budes, considera ca acesta si-a facut cu virf si indesat datoria, ceea ce nu se poate spune despre alte institutii, care ar fi trebuit sa se implice: "Este adevarat ca avem un numar mare de accidente de circulatie, generate, dupa parerea mea, de indisciplina in trafic si de nerespectarea regulilor de circulatie. Pe de alta parte, avem in continuare probleme cu starea drumurilor, cu semnele de circulatie, cu multe alte lucruri care tin de reglementari si de fonduri. Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica a analizat aceasta activitate in cadrul programului partenerial, pentru prevenirea accidentelor. Noi ne-am indeplinit partea pe care o aveam de facut, in cadrul acestui parteneriat, insa alte institutii, din pacate, nu au facut-o, si nominalizez aici Primaria si Drumurile Nationale si Inspectoratul Scolar, care, uneori, nici macar n-au participat la sedintele de analiza. Acum, a da vina pe seful Politiei Rutiere si a-l scoate vinovat de tot ce s-a intimplat mie mi se pare ca este o eroare. Eu cred ca sedul Politiei Rutiere este un cadru care-si face datoria, s-a implicat cu multa responsabilitate si chiar cu patos in rezolvarea problemelor. Ca a reusit intr-o masura mai mica sau mai mare, asta a depins si de ceilalti care trebuia sa se implice in programul partenerial. Nu mai spun si de faptul ca avem in continuare reglementari necorespunzatoare din acest punct de vedere si sanctiuni mai putin drastice in domeniu. Eu nu cred ca destituirea sefului Politiei Rutiere va rezolva problema accidentelor de circulatie in judetul Braila, cum, in general, daca sint probleme de fond, ele nu sint rezolvate prin schimbarea oamenilor, ci trebuie umblat la reglementari, la masuri institutionale, organizationale, si abia dupa aceea, la ceea ce tin de fortele umane si de conducere"

"Este un om responsabil, un bun profesionist, meserias, cum ziceam noi"

Si consilierul municipal PSD Doru Damian considera neintemeiata o posibila schimbare a sefului Politei Rutiere. El crede ca subcomisarul Dumitru Budes este un adevarat profesionist, si a da vina pe el, pentru ca se intimpla accidente in Braila este exagerat: "Eu il cunosc personal pe domnul Budes de cind a terminat Academia de Politie. Este un om responsabil, un bun profesionist, meserias, cum ziceam noi, un om foarte serios. Sa-i imputi lui ca sint accidente de circulatie, cind nu ai cum sa le dai oamenilor astia carburantul de care au nevoie, ca sa faca o patrulare continua pe raza municipiului si a judetului, nu mi se pare corect. Din cite stiu, ei lucreaza in continuare pe cote de benzina la masinile de serviciu, si atit timp cit li se da carburant cu lingurita, sa nu le cerem politistilor de la circulatie, si oricaror alti politisti, sa faca minuni, pentru ca nu pot! Prezenta elementului politienesc in zona este foarte importanta, in prevenire. Ei sint si numeric foarte putini, si au mijloace de deplasare mai nou - pentru ca au primit masini -, dar daca nu li se da si carburant suficient, n-am facut nimic. Nu este problema mea sa ma bag in politica de cadre a IJP, dar nu mi se pare potrivit ca judecind numai dupa un element al activitatii sefului Serviciului Politiei Rutiere, si anume, numarul de accidente cu victime, acesta sa fie schimbat. Activitatea lui este mult mai importanta si mai complexa".
Amintim ca, potrivit unor surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul, seful Politiei Rutiere, subcomisarul Dunmitru Budes, ar fi fost avertizat de la centru ca, daca numarul de accidente cu victime aferent primelor sapte luni ale acestui an nu scade sub cel din perioada corespunzatoare a anului trecut, va trebui sa-si dea demisia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii