Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful Politiei recunoaste ca a jucat la Loto cu Sgircitu

Subcomisarul Catalin Chivu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului, a recunoscut, intr-un comunicat de presa, ca a jucat si impartit premiul de la Loto 6/49 cu Titi Sgircitu, pe care il ancheteaza de comiterea a zeci de inselaciuni, insa a pus totul pe seama unei intimplari nefericite.
Astfel, va prezentam integral adresa nr. 1036 din 27 ianuarie a.c., semnata de scms. Chivu, din care rezulta ca seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisarul Sorin Leitoiu, a mintit cind a declarat ca nu avea cunostinta de biletul pe care l-a semnat alaturi de seful sau si Sgircitu: "In legatura cu continutul materialului de presa "Seful Politiei joaca la loto cu Titi Sgircitu" si al editorialului "Proverbe cu politisti", texte semnate de redactorii dumneavoastra, ma simt obligat sa fac urmatoarele clarificari:
In urma cu doua, trei luni, am fost apelat de un grup de prieteni care m-au intrebat daca doresc sa particip la cumpararea unui bilet comun pentru extragerea Loto 6/49 (cistigul fiind substantial).
In acest sens, m-am deplasat la intilnirea propusa constatind ca acolo se aflau V.N., V.C. si Leitoiu Sorin, seful Serviciului de Investigatii Criminale. De comun acord am extras personal trei numere, am lasat celui care trebuia sa depuna biletul suma de 1.120.000 lei si am plecat, nestiind ce s-a intimplat ulterior. Mentionez ca in incapere nu se mai afla nici o alta persoana decit cele enumerate. In drum spre Agentia Loto situata pe Calea Calarasilor, persoana care urma sa depuna biletul s-a intilnit cu Sgircitu Titi. Acesta din urma, aflind de bilet a venit cu propunerea de a participa cu o suma de bani. Oferta i-a fost acceptata iar biletul a fost depus la Agentie. Ulterior, dupa extragerea numerelor cistigatoare am fost informat ca biletul a fost cistigator si urmeaza sa primim drept premiu, cei care am participat la tragere, un autoturism "Dacia Logan". Precizez ca nu cunosc conjunctura in care semnatura lui Sgircitu Titi a fost asociata cu a mea si, repet, nu am fost informat in legatura cu participarea lui la depunerea biletului.
Dupa doua-trei zile de la aflarea vestii ca biletul a fost cistigator mi s-a comunicat ca la cumpararea acestuia a mai participat si o alta persoana. Repet, acest aspect nu mi s-a adus la cunostinta initial, aflind, ulterior, ca este vorba de participarea lui Sgircitu Titi.
Regret ca numele meu a fost alaturat celui despre care se face vorbire in textul de presa si, dupa cum se poate observa, nu am avut intentia sa am vreo legatura cu aceasta persoana.
In final imi exprim inca o data regretul ca nu am verificat anterior depunerii biletului de Loterie, toate persoanele implicate in cumpararea acestuia."
Reamintim ca in decembrie 2005, subcomisarul Chivu a cistigat un autoturism "Dacia Logan", la 6/49 si a declarat cotidianului nostru, apoi televiziunilor nationale, ca a cumparat biletul cistigator impreuna cu patru colegi, carora nu le-a dat numele. La scurt timp, in oras a inceput sa circule zvonul ca partenerii de afaceri ai sefului Politiei ar face parte din lumea interlopa, si nu din IPJ. Reporterii de la "Obiectiv" au intrat in posesia unei copii a biletului loto, pe spatele caruia se semnasera toti cei ce contribuisera cu bani, iar printre "politistii norocosi" a fost descoperit si Sgircitu, individ cercetat de Politie intr-un dosar voluminos si prafuit. Cei cinci tovarasi de pariuri s-au iscalit pe verso, astfel incit semnatura sefului Politiei si cea a comisarului Leitoiu au ajuns linga cea a lui Sgircitu. Contactat de reporterii nostri, pentru a explica cum de este posibil ca seful IPJ sa faca afaceri cu un interlop anchetat de institutia pe care o conduce, scms. Chivu a declarat, in editia de ieri a cotidianului nostru: "Am vazut ceva referitor la acest lucru la rubrica "Scormonitoru'" si, daca nu ar fi fost vorba despre un pamflet, as fi procedat altfel. Viata mea privata nu va intereseaza!"
De cealalta parte, comisarul Leitoiu a negat categoric faptul ca a cumparat un bilet la loto impreuna cu Sgircitu: "Viata mea personala e viata mea personala. Nu am legatura cu Sgircitu, nu l-am cercetat si nu am discutat niciodata. Astea sint inventii, dar poti sa scrii ce vrei."
Sunat aseara de redactorul nostru, comisarul Leitoiu a refuzat sa faca vreun comentariu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii