Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful "mascatilor", audiat in procesul lui Costica Buricea

Procesul lui Costica Buricea, personaj caracterizat de catre politisti drept "lider al unei grupari interlope violente", pare sa-si urmeze cursul firesc, desi inculpatul a lipsit la cel de-al doilea termen de judecata. Vinerea trecuta, avocatul apararii a prezentat instantei un bilet de trimitere catre Sectia Ortopedie a Spitalului "Berceni" din Bucuresti, document folosit de catre Buricea pentru a-si motiva lipsa de la propriul proces. Conform procedurii, s-a trecut la audierea partilor vatamate, respectiv comisarul Ioan Stirbu, seful Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR), si agentul sef Gheorghe T. Atit comisarul Stirbu, cit si agentul, si-au mentinut declaratiile date in faza de urmarire penala, sustinind ca amenintarile proferate de catre Costica Buricea, in august a.c., le-au indus "o puternica stare de teama". Semnificative au fost reactiile celor aflati in sala de judecata, justitiabili si avocati, la afirmatiile comisarului Stirbu. Unul dintre avocati chiar i-a sugerat, neoficial, politistului, sa-si schimbe meseria, daca tot i-e frica de "baietii" de pe strada.
Audierea partilor vatamate nu este una definitiva. Cei doi politisti vor mai putea fi audiati in instanta, in cazul in care inculpatul, prin aparatorul ales, va solicita acest lucru. Desi Buricea nu a fost prezent in sala de judecata, el a fost reprezentat de catre avocat. In plus, o parte dintre cei prezenti la proces sint cunoscuti ca facind parte din gruparea din Radu Negru - Mogador, condusa de fratii Buricea. Demn de remarcat este faptul ca una din probele de baza ale acuzarii o reprezinta CD-ul cu inregistrari ale descinderii politiei, din august a. c. Portiuni ale acestor inregistrari sint reproduse in rechizitoriul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila.

Argumentele acuzarii

Reamintim ca, la jumatatea lunii octombrie a.c., Costica Buricea a fost trimis in judecata, pentru savirsirea infractiunii de ultraj la politist. Potrivit dosarului de urmarire penala, in dimineata zilei de 28 august 2006, oamenii legii au fost apelati prin intermediul Serviciului de urgente 112, in legatura cu larma facuta de fratii Costica si Ghita Buricea in zona blocurilor S, R si T, de pe strada Sebesului. Initial, la fata locului s-a prezentat un singur echipaj din cadrul Politiei Municipiului, compus din agentul sef Gheorghe T. si agentul Petrica I., apoi au sosit si alte echipaje, inclusiv unul de la DPIR. Actiunea Politiei s-a desfasurat sub conducerea directa a sefului "mascatilor" braileni, comisarul Ioan Stirbu.
La locul faptei, fratii Buricea si invitatii lor petreceau de mama focului, cu lautari si cu boxele date la maxim. Desi li s-a solicitat sa opreasca muzica si sa-i insoteasca pe oamenii legii la sediu, pentru a fi sanctionati contraventional, acestia au refuzat. Primul a fost imobilizat Ghita Buricea. Potrivit acuzarii, vazind ca fratele lui este incatusat, Costica a pus mina pe o sticla, amenintator, si i-a instigat pe cei apropiati impotriva politistilor. Totodata, el l-a insultat pe comisarul Stirbu si l-a amenintat cu moartea. Alte amenintari l-au vizat pe agentul sef Gheorghe T. ("Bai tablagiule, o sa te fac!"), se mai precizeaza in documentele acuzarii.
Urmatorul termen de judecata in procesul de ultraj intentat lui Costica Buricea a fost stabilit pentru jumatatea lunii decembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii