Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful "mascatilor", amenintat de Buricea

Ieri, liderul gruparii din Radu Negru s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, fiindca l-a amenintat pe seful Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR), iar fratele sau a fost saltat din propria casa si retinut pina la prinz, fara a i se da voie sa fie asistat de un avocat.
Desi in cursul zilei de ieri a incercat sa ascunda cazul, pastrind discretie maxima si oferind mai multe informatii eronate reporterilor nostri, pentru a-i trimite pe niste piste false, aseara, in jurul orei 17.00, Politia ne-a trimis la redactie urmatorul comunicat: "La ora 9.55, o persoana anonima a sesizat, prin intermediul Serviciului de Urgenta 112, dispeceratul Inspectoratului de Politiie al Judetului (IPJ) ca, pe Str. Sebesului, In curtea interioara a blocului T, unde exista amenajata o terasa apartinind familiei Ghita si Costica B. (Buricea - n.r.), mai multe persoane tulbura linistea publica prin folosirea unor boxe audio la volum maxim. Echipa operativa de la Politia Municipiului s-a deplasat la fata locului si a constatat ca cele sesizate se confirma stabilind ca, In curtea interioara a acelui bloc, se afla o formatie de muzicanti, angajata de fratii Costica si Ghita, care cinta depasind limitele legale de zgomot la acea ora. Politistii au Incercat sa discute cu cei doi frati, aflati sub influenta bauturilor alcoolice, insistind sa reduca volumul muzicii. Acestia au refuzat sa dea curs solicitarilor, iar Costica B., pe fondul consumului de alcool, a adus injurii la adresa institutiei Politiei si a lucratorilor ei, amenintind, totodata, cu acte de violenta un politist aflat In exercitiul functiunii. In aceasta situatie, echipa operativa a solicitat Intariri, deoarece In zona critica se aflau mai multe persoane din anturajul celor doi, inclusiv parintii acestora. La fata locului a sosit operativ o echipa de luptatori DPIR si doua echipaje ale Politiei Municipiului. Deoarece starea conflictuala se mentinea, suspectul Ghita B. provocind scandal si incitind celelalte persoane la violenta, politistii au intervenit legal, conducindu-l la sediul Politiei Municipiului, In vederea luarii masurilor legale ce se impuneau. Costica B., aflat In aceeasi stare avansata de ebrietate, si-a sustinut fratele, incitind la violenta si aducind injurii lucratorilor care desfasurau activitati pentru aplanarea conflictului. Mai mult, acelasi individ a amenintat cu violenta pe seful DPIR, care conducea actiunea de restabilire a ordinii publice.
Pe fondul acestei situatii, numitul Costica B. s-a refugiat In interiorul apartamentului sau, continuind cu amenintarile, motiv pentru care nu a putut fi condus la Politie pentru cercetari.
Impotriva lui Ghita B. s-a luat masura sanctionarii contraventionale, conform Legii 61/1991, iar numitului Costica B. i s-a Intocmit dosar penal sub aspectul savirsirii infractiunii de ultraj la politist. Cercetarile continua pentru stabilirea Intregii activitati infractionale."

Ghita Buricea sustine ca Politia i-a calcat in picioare drepturile de cetatean

In jurul orei 14.00, reporterii de la "Obiectiv" au surprins cu aparatele de fotografiat momentul eliberarii lui Buricea. Revoltat si cu lacrimi in ochi din cauza durerilor de la bratul drept, acesta ne-a marturisit ca politistii nu i-au expus motivele retinerii.
"Aseara a fost o nunta la noi pe scara, s-a insurat un vecin de-al meu si am petrecut pina dimineata. Azi dimineata (ieri - n.r.) eram la ciorba de potroace, cind au venit doi politisti si mi-au zis sa dau muzica mai incet, fiindca au primit reclamatii. Le-am explicat ca eu sint doar un simplu invitat si ca nu ma pot duce sa le zic mirilor sa dea muzica mai incet. Politistii mi-au cerut o sticla de whisky, dar chiar nu mai ramasese nici una si n-am avut sa le dau. Politistii au chemat "mascatii" si au intrat aia peste noi in curtea din fata apartamentului. M-au calcat in picioare, m-au tirit in duba, m-au trintit pe burta in masina si m-au dus asa pina la sediu. Nici macar nu m-au lasat sa stau ca omul, pe scaun. La sediu le-am zis ca ma doare mina si i-am rugat sa cheme o salvare, dar n-au vrut. A venit avocatul, dar nu l-au lasat sa intre. Mi-au dat o amenda de 5 milioane - nici nu stiu pentru ce - si mi-au dat drumul sa plec abia dupa ce au venit ziaristii sa se intereseze de caz", ne-a declarat Buricea, pe treptele Politiei.
Varianta acestuia a fost confirmata de avocatul sau, care a tinut sa precizeze: "Politia a incalcat, ca de obicei, drepturile cetatenilor. M-am prezentat la Politia Municipiului, pentru a depune delegatia si a-l asista pe Ghita Buricea, insa politistii m-au gonit si au incuiat usa. M-am dus la Parchet pentru a semnala ilegalitatea, insa procurorii au declarat ca nu fusesera informati despre eveniment. Am stat 5 ore in fata Politiei, iar politistii m-au plimbat de colo-colo, spunind ca nu au retinut pe nimeni cu numele Buricea."
Ghita ne-a spus ca se va prezenta al spital, pentru ingrijiri de specialitate, apoi va solicita o expertiza medico-legala, pentru a demonstra ca a fost victima unei agresiuni.

De risu' curcanilor: Politia neputincioasa zice ca mafiotii se taie fiindca sint "imbirligati" de ziaristi

Incercind sa afle detalii despre retinerea smecherului din Radu Negru, redactorul nostru a contactat Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie, insa a primit un raspuns incredibil de la ofiterul desemnat sa discute cu mass-media: "Am vorbit la comanda Politiei Municipiului si mi s-a spus ca nu a fost retinuta nici o persoana cu numele Buricea. Nu a fost nimeni retinut, nu s-au aplicat sanctiuni si, atita timp cit evenimentul de care spuneti nu s-a petrecut, nu avem cum sa oferim detalii!" Chiar si in momentul in care jurnalistul a precizat ca exista fotografii reprezentindu-l pe Buricea iesind din sediul Politiei, flancat de doi politisti in civil, ofiterul de presa a tinut-o pe-a lui: "Asa, si?! Nu intelegeti ca n-a fost nimeni retinut? Ce daca aveti poze? Orice persoana care trece pe strada poate sa faca poze in fata Politiei, dar asta nu inseamna ca a fost retinuta."
Intrucit detinea informatii ca Politia efectueaza investigatii de amploare, pentru a-i captura pe liderii gruparilor mafiote din Obor, Lacu Dulce si Radu Negru si a-i duce la sediu, pentru a da cu subsemnatul, ziaristul a insistat sa fie lamurit in privinta retinerii lui Ghita Buricea si l-a sunat pe comisarul sef Fanel Arama, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ). "Asa cum ai auzit si tu zvonul ca a fost retinut, asa am auzit si eu. Dar nu este nimic sigur. Am inteles ca Ghita Buricea s-a dus dimineata la Politia Municipiului, era beat si a facut scandal si de aceea l-au tinut agentii pe acolo. Nu am detalii, fiindca cei de la Municipiu nu raporteaza astfel de chestii. Cind voi primi date oficiale, vom emite un comunicat", ne-a zis cms. sef Arama.
Auzind ca jurnalistul incearca sa-l contacteze telefonic pe adjunctul comandantului Politiei Municipiului, comisarul Arbunea, comisarul Catalin Chivu, seful IPJ, a interceptat convorbirea si a declarat: "Arbunea nu mai revine in sediu, fiindca i-am dat eu liber! Chivu ma numesc. Cred ca stiti mai bine ce s-a intimplat, fiindca va dati telefoane. Ca doar ii sunati si ii imbirligati intre ei. O sa trimitem un comunicat de presa, caci doar sintem transparenti", dupa care a trintit receptorul.
Si, ca dovada a transparentei institutiei, a promis, in jurul orei 17.00, ca va oferi inregistrarile video ale actiunii, pentru a fi publicate imagini de la locul evenimentului, insa dupa un sfert de ora s-a razgindit si a desemnat ofiterul de presa sa spuna: "Inregistrarile nu mai pot fi oferite, nici macar cópii ale acestora, deoarece au fost administrate ca probe la dosarul pentru ultraj."
Acuzatia grava adusa redactorului de la "Obiectiv", aceea ca jurnalistul i-ar instiga pe interlopi la comiterea de fapte antisociale, atacuri mafiote singeroase si alte infractiuni, urmeaza a fi sustinuta cu probe si demonstrata de seful Politiei, in fata judecatorilor, deoarece, in cazul in care comisarul Chivu nu retracteaza public cele afirmate, sussemnatul isi rezerva dreptul sa-l actioneze in instanta, pentru calomnie.
Categorie articol: 

Comentarii