Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sef nou la puscarie

Incepind din aceasta luna, conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta a fost preluata de inspector sef principal Stefan Ciupitu, care a ocupat pina acum functia de director adjunct pentru siguranta si regim penitenciar. Noul director a fost numit de Administratia Nationala a Penitenciarelor, pe o perioada nedeterminata, dupa ce a expirat mandatul fostului sef, Gheorghe Cucu. Acesta a condus Penitenciarul Braila in perioada 2001 - 2007, cit au durat cele doua mandate, de cite trei ani, la care avea dreptul potrivit legii. De profesie magistrat, Gheorghe Cucu a fost detasat pe perioada celor doua mandate, iar acum se pare ca a revenit la vechea functie.
In ceea ce priveste un eventual concurs pentru ocuparea postului, noul sef al Penitenciarului ne-a declarat ca acesta nu este obligatoriu, dar oricum deciziile se iau la nivel national.
"Deocamdata nu s-a stabilit nimic, Administratia Nationala a Penitenciarelor organizeaza concursurile pentru posturile vacante. Legea prevede ca pot fi numit pe o perioada de 6 luni, iar apoi sa se prelungeasca, dar eu am fost numit pe o perioada nedeterminata", a precizat inspector sef principal, Stefan Ciupitu.
Pina in anul 1983, cind a ajuns la Penitenciarul Braila, Stefan Ciupitu a mai ocupat functii de conducere in cadrul sistemului penitenciar din localitatea Chilia, judetul Tulcea si cel din Galati. Noul sef al PMS are 51 de ani si a absolvit Scoala Militara de Ofiteri, Facultatea de Drept si cursuri postuniversitare in Psihologie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii