Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sediul "Ceprohart" scos la vinzare etaj cu etaj

Conducerea institutului de cercetare dezvoltare "Ceprohart" SA a anuntat ca la inceputul lunii mai va fi organizata o noua licitatie de vinzare a sediului societatii cu mentiunea ca de aceasta data se va incerca vinzarea pe etaje a cladirii amplasate pe faleza Dunarii. Aceasta procedura a fost stabilita printr-o hotarire a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii "Ceprohart" SA in care se prevede in mod expres ca, in eventualitatea in care nu se adjudeca activul ca intreg cu terenul aferent, Consiliul de Administratie va putea vinde prin licitatie deschisa cu strigare etajele 4,5 si 6 ale activului, ca active distincte, iar terenul va fi in cota indiviza. Potrivit anuntului de vinzare, valoarea evaluata a etajului 4 este de circa 990.000 lei, in timp ce pentru etajele 5 si 6 pretul de pornire va fi de aproape 767.000 lei pentru fiecare etaj, totalul minim estimat fiind de circa 2,5 milioane lei. "Licitatia va avea loc in data de 4 mai si deja avem inregistrate citeva expresii de interes cu privire la aceasta actiune de vinzare si speram ca de aceasta data sa reusim vinzarea activului", ne-a declarat Dan Buteica, directorul general al "Ceprohart" SA.
In conformitate cu anuntul de licitatie, potentialii ofertanti va trebui sa depuna o garantie de participare de 5% din pretul de pornire al fiecarui activ in parte, sa achite o taxa de participare de 700 lei si sa cumpere dosarul de prezentare care costa 500 lei. Adjudecatarul va fi obligat sa achite integral activul cumparat in teremn de 30 de zile de la data adjudecarii. Ca si la licitatiile precedente, pretul de adjudecare al activelor ce vor fi scoase la licitatie nu va putea fi mai mic decit cel stabilit prin raportul de evaluare si aprobat de Consiliul de Administratie.
Sumele obtinute din vinzare, cuvenite societatii "CET" SA Braila careia institutul de cercetare brailean ii datoreaza in total circa 2 milioane de lei, vor fi virate direct in contul AVAS care ar urma sa regularizeze operatiunile aferente.
Reamintim ca, la jumatatea lunii februarie, la cea de a treia incercare de vinzare in ansamblu a intregului sediu al institutului de cercetare dezvoltare nu s-a inscris nici un potential cumparator. Pentru intreg activul actionarul majoritar a cerut la acea vreme 2,1 milioane de euro.
Categorie articol: 

Comentarii