Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sectiunea "Mihail Sebastian"

Organizatorii festivalului au cochetat cu ideea infiintarii unei sectiuni "Mihail Sebastian" inca de la primele editii, insa abia acum au reusit sa o realizeze. Ca urmare, au fost invitate citeva teatre cu piese ale celebrului brailean: "Ultima ora" de la Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau - luni, 8 septembrie, ora 18.30 Sala Mare a teatrului; "Femei, femei, femei" de la Universitatea "Hyperion" Bucuresti - joi, 11 septembrie, ora 19.00, sala Studio; "eMeS" de la Teatrul "Maria Filotti" - simbata, 13 septembrie, ora 19.00, sala studio; "Shalom, domnule profesor!" de la Teatrul "Karov" Israel - duminica, 14 septembrie, sala Studio si "Iubirile lui Sebastian", un spectacol realizat de Rodica Mandache si Marius Manole, care va fi prezentat marti, 9 septembrie, de la ora 22.00, la Clubul festivalului.
In cadrul acestei sectiuni vor mai avea loc citeva evenimente. Miercuri, 10 septembrie, de la 12.00, in sala de conferinte va rula filmul "Jocul de-a vacanta", regia Geo Saizescu, vineri, 13 septembrie, tot de la ora 12.00, in aceeasi sala va rula filmul "Steaua fara nume", regia H. Colpy, simbata, 13 septembrie, de la aceeasi ora se va desfasura colocviul "Mihail Sebastian - fetele tacerii scriitorului", iar Muzeul Brailei va lansa o medalie jubiliara in cinstea lui Mihail Sebastian. De asemenea, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" se va organiza o expozitie de carte tot in cinstea scriitorului. Cele doua filme vor rula si pe ecranul din fata Primariei din doua in doua seri.
"Anul trecut, cind am sarbatorit centenarul lui Sebastian, nu am putut sa-l sarbatorim asa cum ar fi trebuit, asa ca in acest an ne indeplinim o datorie de onoare fata de valorosul dramaturg de origine braileana. Am invitat in festival cinci spectacole legate de opera lui Sebastian. Consideram ca este necesara o intoarcere spre opera lui Sebastian", a spus Veronica Dobrin, directorul Teatrului "Maria Filotti".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii