Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Secretele Egiptului dezvaluite de Nicoleta Iuliana Vlad

Eleva in clasa a XII-a la Liceul de Arta, Nicoleta Iuliana Vlad a prezentat publicului primele sale 30 de lucrari. Acestea sint inspirate de proiectul de diploma, intitulat "Secretele Egiptului". Vernisajul a avut loc simbata in holul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", iar reprezentanta acestei institutii, Adelina Ioana, s-a declarat bucuroasa ca biblioteca gazduieste din nou o expozitie a unei tinere foarte talentate. "Este cea mai interesanta expozitie de pina acum datorita preocuparii pe care Nicoleta o afirma fata de secretele Egiptului. Prin candoarea si generozitatea imaginii incearca sa ne prezinte Egiptul asa cum il vede ea. Nu este o lume pura imaginativa, este o lume peste care se suprapune o anumita cultura si o interpretare plastica a acestei culturi. De asemenea, vreau sa remarc faptul ca Nicolina Mitu da libertatea elevilor ei sa gindeasca si sa se exprime personal, ceea ce este un act de mare generozitate", a mai spus Adelina Ioana.
Mentorul spiritual al tinerei Nicoleta Vlad, profesoara si artistul plastic Nicolina Mitu, a spus ca biblioteca este un punct de pornire pentru Nicoleta nu numai pentru ca aici si-a vernisat prima expozitie personala, dar si pentru ca fara cartile de la biblioteca aceasta expozitie nu ar fi existat. "Este o expozitie unitara prin tematica, dar si prin tehnica aleasa, grafica. Mereu a lucrat fara preget si doar din cind in cind se ridica de la planseta spre a o incredinta ca a lucrat corect. Dorea mereu argumentari asupra calitatilor lucrarilor si prelua cu smerenie toate argumentele pozitive in lucrarile ulterioare. Am credinta ca aceste lucrari emana siguranta, rafinament cromatic, ambitie, tenacitate si distinctie", a explicat Nicolina Mitu.
Tinara artista a multumit celor care au fost alaturi de ea la vernisaj, profesoarei sale, parintilor si prietenilor pentru ca au sprijinit-o atunci cind avea nevoie de asta.
Categorie articol: 

Comentarii