Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sebastian Ionescu a inceput in forta anul 2007

In primele trei zile ale acestei saptamini la Centrul National Tenis din Bucuresti s-a derulat un turneu de tenis de cimp pentru desemnarea celor trei jucatori care vor reprezenta Romania la Campionatul European de sala rezervat categoriei de virsta 16 ani, ce va incepe pe data de 8 februarie in Austria.
La startul competitiei s-au aliniat cei mai valorosi sapte tenismeni de la categoria de virsta mentionata, dar si Sebastian Ionescu, sportiv care abia in martie implineste 15 ani.
Jucatorul brailean a avut nesansa de a fi repartizat in cea mai grea grupa si cu toate acestea a ocupat locul al doilea cel care ii dadea dreptul de a trece in ultima faza a turneului.
In meciul inaugural Sebastian Ionescu a cistigat cu 7-5 primul set in fata constanteanului Valentin Mihai, dar l-a cedat pe urmatorul la acelasi scor, iar in decisiv a abandonat din cauza unei contracturi musculare. Incurajat de antrenorul Gheorghe Goleanu, tenismenul de la TC Venus a cistigat detasat ambele intilniri care au urmat. El s-a impus cu 6-1, 6-3 in fata lui Alexandru Grigorita din Bucuresti si apoi cu 6-2, 6-0 in ultimul meci in care adversar i-a fost Stefan Roates din Turnu Severin. Aceasta ultima victorie i-a asigurat tenismenului brailean locul al doilea in grupa dupa Valentin Mihai.
In faza urmatoare a competitiei Sebastian Ionescu a pierdut, 2-6, 3-6 partida cu Laurentiu Gavrila din Pitesti.
In celalalt meci, dreptul de a disputa finala mare, cea pentru locurile unu si doi l-a obtinut Valentin Mihai care s-a impus in doua seturi, 6-4, 6-1 in fata bucuresteanului Patric Grigoriu.
Duelul din finala mare dintre Laurentiu Gavrila si Valentin Mihai a fost cistigat de primul in doua seturi, 6-1, 6-1.
In partida pentru locurile trei-patru Sebastian Ionescu l-a invins cu 6-1, 6-3 pe Patric Grigoriu si astfel si-a asigurat locul in echipa nationala a Romaniei pentru Campionatele Europene din Austria.
Competitia a fost supervizata de Alina Tecsor, fosta campioana nationala declarind la final ca a ramas placut impresionata de tehnicitatea tenismenului brailean.
"A fost un concurs foarte puternic de aceea consider rezultatul obtinut de reprezentantul nostru ca fiind unul foarte bun. Pe undeva Sebastian a fost dezavantajat fata de ceilalti sportivi pentru ca nu a avut timp sa se acomodeze cu suprafata de joc, una extrem de dura. El si-a realizat primul obiectiv din acest an si in continuare se va pregati la Braila pina pe data de 6 februarie" a declarat Gheorghe Goleanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii