Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seara dedicata reginelor donizettiene, un nou succes al Festivalului "Hariclea Darclee"

Braila a avut parte, ieri seara, de un eveniment fara precedent in viata noastra muzicala. Pentru prima oara in Romania, s-au prezentat pe scena Teatrului "Maria Filotti" scene din capodoperele lui Donizetti consacrate destinului dramatic al reginelor Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I din Roberto Devereux. Exceptionalele roluri au fost incredintate de Mariana Nicolesco, interpreta a acestor personaje pe cele mai mari scene ale lumii, tinerilor artisti Aurelia Florian, soprana, Carmen Topciu, mezzosoprana, din Braila, Zoltan Nagy, bass si Bogdan Mihai, tenor care l-a inlocuit pe Liviu Iftene prins de o neiertatoare laringita la primele sale repetitii.
Se poate spune, astfel, ca editia din acest an a Festivalului si Concursului International de Canto creat in 1995 de soprana Mariana Nicolesco a completat seria de impliniri inceputa cu "Idomeneo" si "Don Giovanni" de Mozart, "La Traviata" de Verdi, "La Boheme" de Puccini sau "Il Barbiere di Siviglia" de Rossini, reprezentatii ovationate indelung de publicul brailean.

Invitati de marca, la Concertul Extraordinar "Europa cinta cu noi"

Reveria continua, in aceasta seara, de la ora 21.00, cind mii de spectatori braileni sint astestati pe Esplanada Dunarii pentru a asista la Concertul Extraordinar "Europa cinta cu noi".
Marea artista Mariana Nicolesco va intona partea sopranei din Imnul Europei din Simfonia a IX-a de Beethoven si va cinta, ca de obicei, in incheierea Concertului, impreuna cu participantii la Concursul International de Canto Hariclea Darclee, faimosul Brindisi din "La Traviata" de Verdi.
Corul Filarmonicii George Enescu si Orchestra Festivalului Darclee vor fi dirijate de Maestrul Marco Balderi. Programul cuprinde pagini incintatoare de Sibelius, Elgar, Smetana, Vladigherov, Weber, Gimenez, Kodaly, Bizet, Chopin, Strauss, Astrinidis, Verdi si Grigoras Dinicu, a carui Hora Staccato e indragita de toti.
La aceasta manifestare exceptionala vor asista, printre altii, Maestrul Radu Beligan, Maestrul Nicolae Herlea, Presedintele Juriului Concursului International de Canto Hariclea Darclee, ceilalti membrii ai Juriului. De asemenea, si-a anuntat prezenta Nadia Constantinescu, sotia fostului Presedinte al Romaniei, precum si Ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Pablo Garcia-Berdoy.
Miine seara, incepind de la ora 19.30, are loc Ceremonia decernarii premiilor si Concertul de Gala al Laureatilor 2007 ai Concursului International de Canto Hariclea Darclee.
Categorie articol: 

Comentarii