Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seară de Mai la Casa de Cultură

manifestarea, ajunsă la cea de a X-a ediţie, va avea loc vineri, 17 mai, şi sâmbătă, 18 mai,  la Casa Memorială “Petre Ştefănescu-Goangă”

 

Vineri, 17 mai  şi sâmbătă, 18 mai 2019,  la Casa Memorială “Petre Ştefănescu-Goangă” se va desfăşura Festivalul Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai”. Manifestarea, ajunsă la cea de a X-a ediţie, este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia” şi reuneşte tineri din Brăila, care doresc să-şi afirme potenţialul artistic în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.

Potrivit informaţiilor furnizate de Emanoil Ciucaşu, managerul Casei Municipale de Cultură, concursul este structurat pe două categorii de vârstă: 9-14 ani şi 15-25 ani, participanţii urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul naţional şi internaţional, fie din repertoriul personal. Înscrierea participanţilor, conform regulamentului de concurs, are loc în intervalul  2–14 mai 2019, inclusiv, între orele 09:00-16:00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, iar participanţii trebuie  să se prezinte la înscrierea în competiţie cu o copie a Cărţii de Identitate/Certificatului de Naştere.

Preselecţia participanţilor înscrişi în competiţie va avea loc miercuri, 15 mai, începând cu orele 17:00, iar vineri, 17 mai, de la ora 18:00, are loc concursul pe cele două categorii de vârstă. Premierea câştigătorilor va avea loc, sâmbătă, 18 mai, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaţilor, care va include, la final, un recital al grupului “Quantum”, câştigătorul ediţiei a IX-a a Festivalului “Seară de Mai”, din anul 2018.

Câştigătorii fiecărei categorii vor primi diplome şi premii constând în instrumente muzicale, iar Marele Premiu este o chitară electro-acustică.
Categorie articol: 

Comentarii