Mergi la conţinutul principal

Se vor recorecta 10% din lucrarile de la bacalaureat din fiecare judet

Un comunicat de presa al Ministerului Educatiei precizeaza ca ministrul Mihail Hardau a hotarit recorectarea a 10% dintre lucrarile de la bacalaureat in fiecare judet. Sarcina va fi atent monitorizata de Ministerul Educatiei, reevaluarea avind ca termen limita 1 noiembrie. O nota oficiala a Ministerului in acest sens inca nu a ajuns in Inspectoratele Scolare.
Aceasta masura vine in urma rezultatelor obtinute in urma recorectarii celor aproape 2.000 de lucrari din opt judete, cind s-a constatat in multe situatii un rezultat supraevaluat in tezele candidatilor. Pentru cei 94 de profesori care au dat note mai mari decit meritau lucrarile respective, ministrul a propus sanctionarea acestora, iar in 14 cazuri sanctiunile au mers chiar pina la desfacerea contractului de munca. In comunicatul de presa s-a mai explicat ca baremul de corectare nu era facultativ si trebuia respectat Intocmai, iar nerespectarea sa are consecinte directe asupra viitorului traseu educational al candidatului favorizat sau defavorizat. Prin urmare, repercusiunile In astfel de cazuri trebuie suportate si de evaluator. Diferentele constatate intre evaluari si reevaluari au fost de la 1,5 puncte pina la 4,5. In conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2006, inspectoratele scolare judetene vor analiza propunerile ministrului si vor lua decizii In legatura cu aceste sanctiuni, In conformitate cu Legea 128/1997 privind Statutul Personalului Didactic.
Solicitarea se regaseste In prevederile art. 52 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2006. Pina la 1 noiembrie, Inspectoratele trebuie sa elaboreze un raport special despre examenul de bacalaureat, inclusiv date despre esantioanele de lucrari reevaluate la decizia comisiei nationale sau judetene. Comisia judeteana va hotari reevaluarea de lucrari la cel putin trei discipline de examen, iar numarul minim de lucrari reevaluate la o disciplina va fi de 50. Criteriile de selectare a lucrarilor vor fi stabilite de Inspectoratul Scolar, iar inspectorii scolari de specialitate vor coordona evaluarea esantioanelor si vor prezenta, in scris, inspectorului general concluziile acestei reevaluari. Inspectorul general poate propune sanctiuni care sa fie aplicate cadrelor didactice care au evaluat eronat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro